yoga lockdown in een kasteel

Yoga lockdown, oefenen voor een echte lockdown

Lockdown of een retraite

Yoga lockdown, we moesten de afgelopen tijd in een lockdown, er werd zelfs gesproken over een intelligente lockdown.  Veel mensen klaagden hierover, ik hoorde zelfs om mij heen dat we in een dictatuur leven en dat de vrijheid ons werd ontnomen. Heeft een lockdown ook positieve effecten? Ben jij wel eens vrijwillig in een lockdown gegaan? In dit blog meer over een yoga lockdown. Heb jij je goed voorbereid op een volgende lockdown?

Spirituele yoga lockdown om dichter bij jezelf te komen

De afgelopen 35 jaar ging ik vaak vrijwillig in een yogalockdown. In zo’n yoga lockdown kom je jezelf tegen. Veel mensen vluchten voor hun gevoelen door te werken, altijd bezig te zijn of door afleiding te zoeken. Ga er eens door heen en kijk eens wat jouw weerstand is bij stilte, alleen zijn en geen afleidingen. Je zal zien dat het een zuivering is.

Yoga lockdown tips

Bij een spirituele lockdown kun je met de volgende dingen rekening houden. Probeer een dagschema te maken met meditatie, yoga, spirituele boeken lezen, veel aandacht voor eten en eten koken. Kortom dat je structuur hebt de hele dag. Neem een symbool mee zoals een Boeddhabeeldje, Ganesha of iets wat voor jou symbool staat in jouw retraite. De natuur in tijdens je retraite geeft je veel stilte en rust. Gun jezelf dus ook wat luxe, je kunt in een yoga lockdown gaan en een mooi kasteel uitzoeken. Gebruik veel licht! Brand een kaarsje elke dag of voel de zon. Pas je muziek aan door mantra’s te draaien of spirituele muziek.

Waar is jouw volgende yoga lockdown?

Mijn ervaring was de afgelopen dertig jaar dat er plekken zijn waar een spirituele lockdown een extra effect gaf. Je kunt eens kiezen voor een asram in India, een klooster, een leefgemeenschap of een kasteel. Ook kun je natuurlijk wanneer je het goedkoop wilt doen een tent op een natuurcamping zetten of een caravan huren op een mooie plek in de natuur.

yoga lockdown

 

Mijn laatste yogalockdown in kasteel Slangenburg

Spirituelelockdown op maat

Regelmatig maak ik retraites een  yoga lockdown op maat. Met een intake gesprek kijken we dus hoe jouw yogalockdown eruit gaat zien. Ik begeleid je materieel en spiritueel tijdens je retraite.