Liefde en yoga

Yoga om je liefdesrelatie te laten groeien?

Liefde en yoga

Liefde en yoga, heb jij  ooit de gedachte gehad om Hatha yoga te beoefenen doen om zo je liefdesleven te laten groeien? Wanneer je mij dat 35 jaar geleden had gevraag, had ik je uitgelachen! Je zou er eens over na kunnen denken, want met de Hatha Yoga kun je je meer openen en dus ook meer  opener maken voor gevoelens als liefde. Heel praktisch doen we dit o.a. met de yoga borstopeners. Heb jij wel eens pijn in je borst gehad wanneer een relatie beëindigde? Met yoga maken we het gebied om het hart open en ruimer, dus ontspannener.

Liefde en yoga, verenigen

Het woord yoga, dat verenigen betekent, helpt ons potentieel te bereiken op alle niveaus, zelfs over alle zaken die met het hart en de liefde te maken hebben.

Bij de yoga verbinden we hart/liefde en geest zo dat je geen beslissingen neemt vanuit frustratie en vanuit het ego, maar vanuit liefde en onbaatzuchtigheid. Je leert herkennen wat je echt wilt en je laar je hart spreken. Vanuit mijn eigen leven merk ik dit door het volgende: regelmatig bezoek ik mijn knuffelgoeroe Amma.  Voor veel mensen heb ik na een onenigheid mijn hart weer kunnen openen, vertrouwen en liefde zijn thema’s geworden in mijn leven.

Liefdes onderzoek

Onderzoek wijst uit dat ongeconditioneerde gevoelens van liefde en verbondenheid niet alleen een goed gevoel geven. Ze zijn écht goed voor ons. Onderzoeken hebben bijvoorbeeld aangetoond dat hartpatiënten die liefde ervaren 50% minder arteriële schade overhouden dan mensen die dit niet ervaren.

Vrouwen die zich geïsoleerd voelen hebben 3½ keer meer kans om te overlijden aan borstkanker, ovariële kanker of baarmoederkanker.  Mannen die zeggen dat hun vrouw niet van hen houdt hebben 50% meer kans om angina te krijgen.

De bekende hartchirurg Dr. Dean Ornish ontdekte dat gevoelens gerelateerd aan het hart, zoals vertrouwen en overgave, een gevoel van ergens bij horen en het vermogen om te houden van iemand en weten dat er iemand van je houdt, de meest belangrijke factoren waren die het genezingsproces beïnvloedden. Dr. Ornish trok de krachtige conclusie dat als ‘liefde een medicijn was het een medische fout van een arts zou zijn dit niet voor te schrijven.’ Het hart is zo krachtig dat het ons fysieke, emotionele en mentale voelen helemaal in balans kan brengen in liefde.

Hatha Yoga combineert beweging, ademhalingswerk en meditatie-beoefening om het hart te activeren. Zo wordt het een smeltkroes voor verandering en kunnen pijnlijke emoties in hun positieve tegenpolen worden omgezet.

liefde en je hart openen

Yoga masseert het hart

Zo masseert de Hatha Yoga , zachtjes het hart  met de schouder en nek oefeningen. Ook de speciale yoga asana’s werken door in het gebied tussen de oksels en creëren balans en tevredenheid. Opgebouwde stress en boosheid krijgen de kans te veranderen in enthousiasme en liefde.

Hier onder volgt een simpele oefening die je opent voor de liefde die in je hart leeft:

Breng je handen in Namasté (gebedshouding) met de duimen tegen de borst. Adem rustig en diep in en breng je aandacht naar het hart, naar het gebied achter het borstbeen. Adem rustig door en concentreer je op je hart en terwijl je dit doet denk je aan drie dingen waarvoor je dankbaar kunt zijn in je leven. Terwijl je aan die dingen denkt ervaar je dat er zich een gevoel van warmte in het hartgebied verspreidt.

Als je meer wilt weten over de hartkracht van Hatha Yoga zie WWW.yogaberrydeventer.nl

Yoga in Deventer en omgeving

Berry Steenbruggen verzorgt al meer dan 30 jaar yogalessen in  Deventer.

Meer dan 1000 mensen hebben in Deventer en omgeving (Twello ,Terwolde en Epse, Gorssel) al mogen ervaren wat yoga  en liefde voor hen kan betekenen in het dagelijks leven. Je kiest bij mij voor een totale yogabeleving met  12 yogalessen in de week,  wateryoga in het zwembad De Schaeck in Twello, zwangerschapsyoga, elke week het yoganieuws met informatie over de komende yogales, privé-begeleiding, reizen naar India en Bali, ondersteuning met yogaboeken, workshops en C.D’ s en  als enige in Deventer met een yoga APP voor op je telefoon. Ik geef elke werkdag meerdere yogalessen in Deventer, dus een gemiste les, door je vakantie of door andere redenen, kun je na je vakantie gewoon inhalen.

Wil je vaker dan eens in de week van een yogales genieten? Dat is bij ons mogelijk zonder extra kosten!

De yogalessen zijn vaak op bijzondere plekken in Deventer zoals spirituele ruimten (kerken). In de zomer (juli en augustus) geef ik yogales bij ons in de tuin. Bijna elk jaar reis ik twee keer naar Azie voor inspiratie en om de yoga uit de bron naar Deventer te halen. De vakanties sluiten mooi aan bij het basisonderwijs, dus geen afwijkende vakanties t.o.v. de scholen.

Yoga APP en liefde

Download mijn yoga App op je android of apple telefoon en je hebt alle yoga informatie altijd bij de hand. De APP is te vinden onder yoga en Deventer. Ik ben  de enige yogadocent in Deventer en verre omstreken die je met liefde  ondersteunt met een yoga APP in je yoga beoefening.

Contact: Berry Steenbruggen, J.v.d.Vondellaan 70, 7412MS Deventer, tel. 0618735591 email info@yogaberrydeventer.nl