yoga kleding

Yoga kleding, een kwestie van gevoel

Yogakleding die bij jou past

 

yoga kleding

Yoga kleding, de kleur wit heeft mijn voorkeur

Yoga kleding, mijn eerste yogadocente, zo’n 35 jaar geleden, droeg altijd wit in de yogalessen.. Ze had het er altijd over dat wit de ziel reinigt. Dit verhaal intrigeerde mij altijd. Dus heb ik 15000 yogalessen in Deventer en omgeving mogen verzorgen in het wit. Er zijn zelfs collega’s die dit nog steeds adviseren wanneer je op yoga gaat. Kijk eens onder aan deze site

Yogakleding, wat praktische tips

Uit ervaring kan ik je wat yoga kleding tips geven. Ten eerste: het moet goed voelen. Zo draag ik zelf nooit strakke kleding. Sommige katoenen yoga broeken gaven “knieën” in de broek door de yoga beoefening. Zelf vind ik gevoerde broeken erg fijn, door de isolatie van twee stoffen. Voor het bovenlichaam is het fijn een T-shirt met korte of lange mouwen, na gelang de temperatuur, en eventueel een trui. Ik moest niets weten van fleece, maar heb nu toch een dunne fleece trui gevonden. Meteen er vier stuks van aangeschaft.

Yogakleding, kies misschien voor eco

Met yoga ben je bezig met het bewustzijn van lichaam, geest en adem enz. Ik hou van symbolen, daarom is het wel een idee om te kiezen voor eco yogakleding. Wij zijn verbonden in het bewustzijn met de hele wereld. Omdat je bij yoga ook een ontspanning doet en liggende oefeningen, lig je toch een half uur op de grond. Daar is de temperatuur veel minder. Dus kies voor wat warmere yogakleding of leg een trui achter je neer die later bij de liggende oefeningen aan kunt doen, of bij de ontspanning.

yoga kleding
Is yogakleding belangrijk?

Yoga kleding en spiritualiteit

Wanneer ik door Azië reis dan kijk ik altijd naar yogakleding met een Ganesha of een Shiva op het T-shirt. Het zijn toch mooie symbolen bij je yoga beoefening. Kijk eens welk symbool bij jou past tijdens je yoga beoefening.

Yogakleding en de conclusie

Er worden veel tips gegeven m.b.t. yoga kleding, maar volg je gevoel. Ik zelf draag wel eens synthetische yogakleding en volgens de “yogaregels” klopt dat helemaal niet. Maar mijn dunne synthetische yogasweaters voelen toch wel heel fijn!