yoga klankenbad

YOGA KLANKENBAD DOOR DANNY BECHER

YOGA KLANKENBAD BIJ 5.000 BOEDDHABEELDEN

Yoga klankenbad, in het verleden heb ik yogalessen mogen verzorgen tussen de 5.000 boeddhabeelden in de kerk aan de Rielerweg. De yogalessen in de kerk waren een hele bijzondere belevenis. Ook ben ik de  afgelopen maanden  regelmatig in de kerk geweest voor meditatie en om te genieten van de serene sfeer.

Nu leek het mij heel bijzonder om Danny Becher uit te nodigen voor een klankenbad! Het heeft wat moeite gekost om alles rond te krijgen, maar het is gelukt.  Peter Vredeveld heeft de kerk beschikbaar gesteld voor dit bijzondere evenement.

yoga klankenbad
Bij welk Boeddhabeeld lig jij bij het yoga klankenbad?

Danny Becher en het yoga klankenbad

recensies over Danny Becher

Toonkunstenaar Danny Becher laat tot slot dus horen hoe je met muziek een meditatieve sfeer kunt oproepen voor stervenden en hun familie. De muziek die hij tijdens dit symposium uitvoert, heeft hij dan ook eerder in hospices ten gehore gebracht. Hij maakt onder meer gebruik van gregoriaanse zang, maar ook van Sanskriet recitaties (indiase zang), die het interculturele karakter van deze middag benadrukken. Dat hij daarbij instrumenten – klankschalen en een kalimba – en muziekstijlen uit allerlei westerse en oosterse landen gebruikt, is geen toeval, maar een bewuste keuze. Afhankelijk van de geloofsachtergrond van de terminale luisteraar wordt de keuze van de gezongen teksten en liederen aangepast. De synthese van klankschalen en boventoonzang die op dit symposium ten gehore werd gebracht, vormde een serene afsluiting van de middag.
Betoverend concert Klankschalen
door Wilrike ter Meulen
Zutphen
– Een klankschalenconcert staat op het programma van het spirituele festival. Toonkunstenaar Danny Becher zal de toehoorder met zijn meditatieve muziek meenemen door verschillende klanksferen en -werelden.
Voor deze buitenstaander’ betekent dit concert een eerste kennismaking met klankschalen. De Buitensociëteit zit vol. Op het toneel prominent een drietal grote gongen en minder opvallend.  Een groot aantal grotere en kleine schalen, van koper en kristal. Deze blijken afkomstig uit Japan, Thailand, India en Tibet.

YOGA KLANKENBAD

Even later neemt Danny Becher (lange grijze baard) op zijn knieën plaats tussen zijn instrumentarium.
Vanaf de eerste toon is het dus muisstil in de zaal. De klanken hebben een betoverende uitwerking. De ogen sluiten vanzelf, de klanken strelen door hart en ziel. Geen fezel blijft onberoerd. Met handen en met stokken beroert Becher zijn schalen, hij gebruikt zijn diepe sonore stem als een snaarinstrument. Hij blijkt zelfs tweetonig te kunnen zingen.
‘Waterdruppels kletteren, een diep besef deel uit te maken van die enorme kosmos dringt zich op. En dan een doffe plof! Mijn notitieboekje belandt op de houten vloer. Klaarwakker, betovering bijna weg. Nog tien minuten. Heeft niemand het gehoord? Dan klinkt een ovationeel applaus. Terug in het heden, het concert is (te snel) voorbij. (1½ uur)

De STENTOR, Zutphens dagblad, 21-04-2008

Peter Vredeveld, zijn 5000 Boeddhabeelden en het yoga klankenbad.

Kijk eens naar de video peter en zijn Boeddhabeelden. Je kunt bij het klankenbad dus liggen of zitten bij jouw favoriete Boeddhabeeld. De afgelopen maanden is er regelmatig yoga geweest in de kerk. yoga in de kerk bij de 5000 Boeddhabeelden

Ben je nieuwe cursist of heb je een nieuwe cursist meegenomen naar de yoga dan is de toegang dus gratis, in de voor verkoop zijn de kaarten 10 euro en aan de deur 15 euro. Omdat de ruimte in de kerk beperkt is hoor ik graag op tijd of je komt. Regelmatig organiseer ik weer een klankenbad. yogaklankenbad

Toegangsprijs voor het yoga klankenbad

Ben je begonnen met yoga bij mij in september, dan gratis toegang. Kaarten in de voorverkoop 10 euro, bij de deur 15 euro en dicht bij Danny Becher 15 euro

Meld je aan: info@yogaberrydeventer.nl