Yoga kerst lockdown

Yoga kerst lockdown of een spirituele lockdown?

Vooral nu yoga met de kerst om in balans te blijven

Yoga kerst lockdown, kerst 2021 wordt een bijzondere kerst. De kans is heel groot dat we niet samen met onze familie en vrienden aan de tafel zitten of zelfs niet bij elkaar mogen zijn. Dit blog maak ik op 18 december 2021 en is aangepast op 25 december.  Nu wordt het tijd om alternatieven te bedenken. Zorg ervoor dat je het goed hebt met jezelf. Je hebt het dan vanzelf goed met je omgeving.  Geef ook de yoga en meditatie tips door aan de mensen om je heen. Zelf heb ik half december  al maatregelen genomen  en gevlucht naar Athene. Ik vier ook de kerst in Griekenland Athene met yoga en meditatie. Ook jou gun ik een mooie ontspannen kerst met yoga in 2021. Er is al genoeg kerststress in Nederland. De mogelijkheden zijn legio.

Yoga kerst lockdown

In 2020 met de kerst zat ik op Urk in een yogalockdown. Het was een bijzondere tijd daar op Urk, ik zal er nog jaren op terugkijken.

Kerstdagen 2021 zit ik in een kerstlockdown in Athene. Dat was een goede keuze want hier zijn de terrassen nog open en alles gaat hier wat gemakkelijker dan in Nederland. Ik kon nog weg op 12 december zonder negatieve test.

Hier is Athene is het bijzonder om in lockdown te zijn. Omdat het een spirituele yoga lockdown is bezoek ik wel de tempels, kerken en heilige plekken om te mediteren.

Wat is er bijzonder aan een kerst lockdown in Athene

  • Ik zit hier alleen in Athene en dat geeft wel een bijzonder gevoel hoe die 2000 km wordt verbonden door de liefde
  • Athene is rijk aan spiritualiteit en plekken om stil te zijn.
  • In december is het weer goed en is veel mooie natuur om yoga te doen of om te mediteren.
  • Je maakt kerst spiritueel eens anders meer hier in de kerken.
  • De tempels hier zijn schitterende plekken om te reflecteren.
  • De uiterlijke wereld geeft veel onrust en spiritueel Athene brengt je in je eigen energie
  • Athene heeft een heel bijzondere begraafplaats. ook een plek voor reflectie en meditatie.
  • Natuurlijk is de Acropolis een spiritueel hoogstandje.

 

Spirituele kerst lockdown yoga om dichter bij jezelf te komen

De afgelopen 35 jaar ging ik vaak vrijwillig in een lockdown. In zo’n lockdown kom je jezelf tegen. Veel mensen vluchten voor hun gevoelens door te werken, altijd bezig te zijn of door afleiding te zoeken. Ook tijdens de kerstdagen vluchten veel mensen in drank en werken. Bij een lockdown heb je aandacht voor je gevoelens. Een tijd van reflectie. Ga er eens door heen en kijk eens wat jouw weerstand is bij stilte, alleen zijn en geen afleidingen. Je zal zien dat het een zuivering is. Vooral na maanden met corona kun je de kerstdagen gebruiken om het spiritueel te vieren met yoga.

 Yoga lockdown tips

Bij de kerst lockdown yoga kun je met de volgende dingen rekening houden. Probeer een dagschema te maken tijdens de kerst met meditatie, yoga, spirituele boeken lezen, veel aandacht voor eten en eten koken. Kortom dat je structuur hebt tijdens deze dagen. Neem een symbool mee zoals een Boeddhabeeldje, Ganesha of iets wat voor jou symbool staat in jouw kerst lockdown retraite. De natuur in tijdens je retraite geeft je veel stilte en rust. Gun jezelf dus ook wat luxe, je kunt in een lockdown gaan en een mooi kasteel uitzoeken. Gebruik veel licht! Brand een kaarsje elke dag of voel de zon. Pas je muziek aan door mantra’s te draaien of spirituele muziek.

Waar is jouw kerst lockdown yoga?

Mijn ervaring was de afgelopen dertig jaar dat er plekken zijn waar een spirituele lockdown een extra effect gaf. Als yogadocent is een yoga lockdown nog wat vanzelfsprekender.  Je kunt eens kiezen voor een spirituele plek in Nederland, zoals Urk, een klooster, een leefgemeenschap of een kasteel. Ook kun je natuurlijk wanneer je het goedkoop wilt doen een tent op een natuurcamping zetten of een caravan huren op een mooie plek in de natuur.

 

kerst lockdown
De Acropolis met de kerst

Kerstlockdownyoga op maat

Regelmatig maak ik retraites en spirituele lockdowns op maat. Met een intake gesprek kijken we dus hoe jouw kerstlockdownyoga eruit gaat zien. Ik begeleid je materieel en spiritueel tijdens je retraite bij de kerstdagen. De laatste jaren heb ik mij gespecialiseerd in kerstlockdowns.

Kerst lockdown in Athene