Yoga in het dagelijks leven

Yoga in het dagelijks leven

Wat ziet een yogadocent in de wereld

Yoga in het dagelijks leven, wanneer je als yogadocent de hele dag met yoga bezig bent en veel mediteert dan zie je dat de wereld verandert. Veel mensen beantwoorden hun mail pas na een week of langer en schrijven dan in de eerste zin van hun antwoord een excuus dat ze zo druk waren. Veel mails komen bij mij retour met helemaal geen antwoord op een vraag, de mail werd niet goed gelezen. De polarisatie is toegenomen na de corona. Twitter is een leeuwenkuil geworden waar mensen elkaar uitmaken voor van alles en nog wat. De privélessen bestaan voor 90% uit burn-out klachten, hyperventilatie, verslaving of slaapklachten. Kortom yoga in het dagelijks leven en niet alleen op de yoga mat wordt steeds geliefder.

Yoga in het dagelijks leven en prikkels

Als yogi ontvang je weinig prikkels omdat er geen tv in huis is en je bijna alleen maar de deur uit gaat voor de yogalessen.  Wanneer je eens ergens bent buiten de yogales om,  dan valt het op dat er zoveel prikkels zijn die verwerkt moeten worden. Je kunt dan denken aan muziek, verkeer, communicatie en dingen die je moet onthouden. Bij yoga in het dagelijks leven leer je om je af te sluiten, de prikkels te herkennen en ze te verwerken.

Yoga in het dagelijks leven en prestatie

Ik herinner mij de dag nog dat mijn opa boos thuis kwam omdat iemand uit het bedrijf met een stopwatch achter hem stond om te kijken hoeveel hij presteerde in hoeveel tijd. Momenteel zie ik in mijn yogapraktijk steeds meer mensen die zelfs die prestatie in hun eigen leven hebben geïntegreerd. Veel stress ontstaat door PRESTATIE. Bij Yoga in het dagelijks leven leer je die prestatie bij jezelf te herkennen en los te laten.

Leven volgens je blauwdruk

De stress die ik in mijn yogaleven zo om mij heen zie is ook ontstaan door niet te doen waar je passie naar uit gaat.  Mensen doen het werk omdat het veel geld oplevert. Omdat ze bang zijn om te veranderen.  Ze hebben niet in de gaten hoeveel energie het kost om iets te doen waar je ziel niet naar uit gaat. Bij Yoga in het dagelijks leven werken we veel met de chakra’s en het vierde chakra is de energie van liefde en passie. Door yoga ga je steeds gemakkelijker voelen waar je echt blij van wordt.

Spiritualiteit

De afgelopen jaren gingen er vier kerken dicht in Deventer. Ook de spiritualiteit die ik nog steeds aanbied buiten de yoga om is weinig vraag meer naar. Voor een spirituele wandeling door Deventer of door De levenstuinen krijg je moeilijk liefhebbers. De mystiek en de spiritualiteit hebben mij veel gegeven in het leven. Je wordt geraakt in je hart door spiritualiteit. Het hoofd hoeft niets te doen. Bij yoga, zoals ik die verzorg, zit veel spiritualiteit. We luisteren naar mantra’s, de yoga thema’s zijn vaak verbonden met spiritualiteit en we gebruiken mudra’s. Yoga in het dagelijks leven raakt je in het hart en je hoofd hoeft niet veel te doen.

Meditatie in het dagelijks leven

Yoga op maat

Door yoga ben ik gaan mediteren. Meditatie geeft je veel. De prikkels die je de hele dag ontvangt verwerk je bij meditatie. Je maakt contact met de stilte in jezelf. Door mediteren ontvang ik de “ingevingen”, dat zijn geen gedachten maar flitsen van bewustzijn die je wat willen zeggen.

Ieder mens is gelukkig anders. Maak eens gebruik van een gratis intake en laat je adviseren welke yoga bij jou past.