Yoga in Deventer en omstreken met standaard yoga les

YOGA MET MANTRA’S EN MEDITATIE

Yoga in Deventer en omstreken we  beginnen de yogales in Deventer en omgeving vaak met de mantra Ohm. De oerklank, die benaderd wordt door AUM, is de grondslag van alle mantra’s. Het is de oorspronkelijke mantra die ontstond ten tijde van de schepping en heeft een diepgaande betekenis. Het is echter niet alleen de betekenis van het woord dat van belang is. Men gelooft dat de trilling van deze klank een verheffende werking op de trilling van het lichaam heeft, waardoor een hoger bewustzijn bereikt wordt.  De mantra-trillingen komen langzaam maar zeker in de plaats van die miljarden kleinere trillinkjes.  Op een gegeven moment trilt je hele organisme  in het ritme van de aan de mantra verbonden energetische en spirituele trilling.

Danny Becher bij de yoga in Deventer

Verrijk je leven met mantra’s bij de yoga in Deventer en omstreken

Er zijn ontelbaar veel mantra’s. Ze zijn oeroud en worden al duizenden jaren door alle volkeren op aarde gezongen in een van de oudste talen, het Sanskriet.De trillingen hebben een weldadige uitwerking op het lichamelijk en geestelijk welzijn van de mens, waardoor diepere gevoelens van vrede, liefde en geluk de ruimte krijgen. Je zingt een mantra om je gedachten opzij te zetten. Je focust je eigenlijk op iets groters dan jezelf, zodat je meer rust kunt krijgen in het dagelijkse leven.

https://youtube.com/watch?v=SzQN1aVVbRY

YOGA IN DEVENTER EN OMSTREKEN IS MEER

Een mantra is vaak gekoppeld aan een thema of een Indiaase god. Bijvoorbeeld Ganesha,de Hindoeïstische god, beschermheilige voor reizigers en de obstakels uit je leven ruimt. Het bijbehorende thema is het eerste chakra, dus zullen we veel aandacht besteden aan aardingsoefeningen met de voeten en de benen, waarbij we het lichaam goed zullen voelen. Ik zal jullie de komen de weken een van mijn favoriete mantra’s laten horen, de Shiva mantra, een prachtige mantra die voor transformatie staat. Voor de yoga gevorderden wil ik jullie graag nog iets vertellen over meditatie.

MEDITATIE BIJ DE YOGA IN DEVENTER EN OMSTREKEN

De meeste mensen kijken vreemd tegen meditatie aan, vinden het zweverig en denken aan zitten in lotushouding in een kamer met wierook. Zoals fietsen en hardlopen afgelopen jaren steeds meer een trend werd omdat het goed voor je lijf is, zo begint yoga en meditatie steeds meer vorm te krijgen omdat goed voor je geest zorgen minstens zo belangrijk is! Bij de yoga in Deventer is meditatie vaak een onderdeel van de yogales. Je zal merken dat wanneer je gaat mediteren bij de yoga in Deventer, je gedachten ontzettend snel afdwalen. Bij de yoga in Deventer en omstreken wordt de meditatie in elke yogales verweven.

De adem en meditatie

De ademhaling is daarom je beste vriend tijdens een meditatie.  Daarom gebruiken we de adem veel bij de yoga in Deventer. De ademhaling bevindt zich altijd in het hier en nu. Je kan niet in de toekomst of het verleden ademen. De ademhaling heb je altijd bij je en gebeurt vanzelf. Je hoeft er niets voor te doen. Als je wilt beginnen met mediteren is de meest makkelijke manier om op een comfortabele manier te komen zitten. De ademhaling heb je altijd bij je en gebeurt vanzelf. Je hoeft er niets voor te doen. Zorg dat je met een rechte rug. Je houding moet zowel comfortabel als alert zijn. Je handen leg je in de schoot of op de bovenbenen en als je goed zit, dan sluit je de ogen. Scan dan nog een keer door je lichaam heen of er nog lichaamsdelen zijn die niet ontspannen aanvoelen. Als je zo’n gebied wat nog spanning vasthoudt tegen komt, geeft het dan even aandacht en laat vervolgens de spanning los.

Adem en meditatie bij de yoga in Deventer en omstreken

Richt je dan op je ademhaling. Probeer de ademhaling niet te veranderen, maar alleen te observeren. Is de ademhaling snel of langzaam? Hoog of laag? Rustig of gejaagd? Heeft de ademhaling ruimte om vrij het lichaam in en uit te stromen, of voelt hij bekneld? Er is geen goed of fout, je hoeft het alleen maar te observeren. Blijf je ademhaling volgen met je ogen dicht. Als je gedachten afdwalen (wat heel vaak gaat gebeuren), breng je de aandacht simpelweg weer terug naar de ademhaling en hoe deze in en uit het lichaam stroomt. Als je het prettig vindt, kun je de ademhalingen ook tellen. Eén met de inademing…Twee met de uitademing. Zo tel je door tot tien en daarna begin je weer bij nul. Spreek met jezelf af dit elke dag twee minuten te doen en kijk wanneer het  beste voelt, ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds. Yoga in Deventer helpt je bij je ademhaling en meditatie thuis. yoga in Deventer en omstreken kent een holistische aanpak.

yoga in Deventer en yogaklank CD

 

Yoga in Deventer en omstreken heeft een paar mooie video’s op YouTube staan, kijk eens  naar de video over yogamantra’s

Ik zie jullie graag op de yogamat bij de yoga in Deventer