yoga immuniteit

Yoga immuniteit of gewone immuniteit voor jou?

Immuniteit in het algemeen

Yoga immuniteit Deventer, als baby had je een immuniteit meegekregen.  Daarbij kreeg je in je borstvoeding veel extra’s. Toen je als peuter in de zandbak speelde en je lichaam allerlei nieuwe bacteriën tegen kwam, ging je lijf aan de slag. Die bacteriën werden geëlimineerd. Helaas worden veel kinderen momenteel zo schoon opgevoed dat het immuniteitssysteem lui is geworden. Ook door ons levenspatroon is de immuniteit afgenomen, denk aan het vele zout en suikers in onze voeding, weinig bewegen en de niet zuivere lucht in de steden.

yoga immuniteit Gorssel
yoga immuniteit en de yogamat op

Update november 2021

Door de yogaimmuniteit ben ik gezond gebleven. Heb mij niet hoeven te testen het afgelopen jaar. Ook de cursisten hebben hun immuniteit beter kunnen krijgen dan de gewone immuniteit. De mantra’s, mudra’s en de longyinyoga heeft ons allemaal veel geholpen. om gezond te blijven. Mijn ervaring is dat de kracht van de yoga aandacht de immuniteit ook goed doet.

Hoe verhoog je de yogaimmuniteit?

In de afgelopen vijfendertig jaar heb ik als yoga bewust en onbewust de yogaimmuniteit verhoogd met voedsel en yogaoefeningen. Reizen naar landen met vreemde bacteriën en door bewustzijn hebben bij mij ook veel gedaan. Kortom yoga immuniteit is een holistische aanpak. Hieronder bekijken we elke afzonderlijke aanpak, dan kun je zien wat er bij jou past. Yoga immuniteit Deventer heeft ook een individuele aanpak voor jou.

Immuniteit door yogaoefeningen

Yogaoefeningen werken krachtig door op de immuniteit. De yoga werkt door op je chakra’s en de daarmee verbonden meridianen. Er is een relatie tussen de yogahoudingen, asana’s en de energiebanen in je lichaam.  Zo kun je met bepaalde yogaoefeningen de longenergie krachtiger maken. Yoga immuniteit Deventer maakt gebruik van yin yoga, ademhalingsoefeningen, ontspanning en mudra’s.

Immuniteit verhogen met de yoga gereedschappen

Yoga is gelukkig veel meer dan alleen maar de yogaoefeningen. In India is yoga immuniteit een holistische aanpak met meditatie, mudra’s, mantra’s en bewustwording. Bij de yoga gebruiken wij ook deze kennis uit India. Elk jaar volg ik, Berry Steenbruggen, een bijscholing in India. De laatste yoga inzichten bekijk is daar m.b.t. de immuniteit. Yoga immuniteit Deventer maakt veel gebruik van Indiase wijsheid. Nu met het virus wat de wereld rond gaat, maken we de longen ook sterker met yoga. Speciale longoefeningen zorgen ervoor dat het c virus minder vat krijgt op de longen. Ook mantra’s werken goed door op de immuniteit.

 

Yoga immuniteit Deventer en voeding

Yoga en voeding is een interessant onderwerp. Zelf heb ik de ervaring dat helemaal vegetarisch of gedeeltelijk veg. goed doorwerkt op je gezondheid. Ook gebruik ik zelf wat extra voeding wat voor mijn gevoel de immuniteit verhoogt. Experimenteer eens met kurkuma. Veel vitamine c, detox voedsel hebben mij ook geholpen. Voedsel met felle kleuren zoals kersen, tomaten, enz. werken ook goed door.  Je kunt eens een ayurvedische arts consulteren.

Yoga in Deventer en een priveles

Ieder mens is gelukkig anders. Bij een yoga priveles kijken we samen hoe jij wat veranderingen kunt maken in je dagelijks leven. We denken dan aan: welke yogaasana’s passen bij jou om jouw yoga immuniteit te verhogen. Welk voedingspatroon en welke vorm van beweging past bij jou. Wat valt er nog te doen bij de cursus “loslaten”. Wanneer je baat hebt bij mantra’s, mudra’s, meridiaanoefeningen dan ontvang je ook deze Indiase wijsheden. YogaimmuniteitDeventer pakt het holistisch aan.