yoga immuniteit deventer

Yoga immuniteit Deventer, yogales met weerstand

Immuniteit in het algemeen

Yoga immuniteit Deventer, als baby had je een immuniteit meegekregen.  Daarbij kreeg je in je borstvoeding veel extra’s. Toen je als peuter in de zandbak speelde en je lichaam allerlei nieuwe bacteriën tegen kwam, ging je lijf aan de slag. Die bacteriën werden geëlimineerd. Helaas worden veel kinderen momenteel zo schoon opgevoed dat het immuniteitssysteem lui is geworden.

yoga immuniteit Gorssel
yoga immuniteit en de yogamat op

Met de yoga immuniteit van de ene golf naar de andere

Wanneer ik dit blog weer update in eind november, kijk ik goed terug op de immuniteitsyogalessen. Ik als yogadocent en de cursisten bleven waakzaam over de immuniteit. We kunnen nu wel concluderen dat ontspanning, de longmeridiaan, de immuniteitsmudra en aandacht het geheim waren. Ook wat meer slapen bracht ons veel. Yoga immuniteit Deventer werkt holistisch.

Hoe verhoog je de immuniteit?

In de afgelopen vijfendertig jaar heb ik als yoga bewust en onbewust de immuniteit verhoogd met voedsel en yoga. Reizen naar landen met vreemde bacteriën en door bewustzijn hebben bij mij ook veel gedaan. Kortom yoga immuniteit is een holistische aanpak. Hieronder bekijken we elke afzonderlijke aanpak, dan kun je zien wat er bij jou past. Yoga immuniteit Deventer heeft ook een individuele aanpak voor jou.

Yoga immuniteit door yogaoefeningen

Yogaoefeningen werken krachtig door op de immuniteit. De yoga werkt door op je chakra’s en de daarmee verbonden meridianen. Er is een relatie tussen de yogahoudingen, asana’s en de energiebanen in je lichaam.  Zo kun je met bepaalde yogaoefeningen de longenergie krachtiger maken. Yoga immuniteit Deventer maakt gebruik van yin yoga, ademhalingsoefeningen, ontspanning en mudra’s.

Immuniteit verhogen met de yoga gereedschappen

Yoga is gelukkig veel meer dan alleen maar de yogaoefeningen. In India is yoga immuniteit een holistische aanpak met meditatie, mudra’s, mantra’s en bewustwording. Bij de yoga gebruiken wij ook deze kennis uit India. Elk jaar volg ik, Berry Steenbruggen, een bijscholing in India. De laatste yoga inzichten bekijk is daar m.b.t. de immuniteit. Yoga immuniteit Deventer maakt veel gebruik van Indiase wijsheid.

Yogaimmuniteit Deventer en voeding

Yoga en voeding is een interessant onderwerp. Zelf heb ik de ervaring dat helemaal vegetarisch of gedeeltelijk veg. goed doorwerkt op je immuniteit. Ook gebruik ik zelf wat extra voeding wat voor mijn gevoel de immuniteit verhoogt. Experimenteer eens met kurkuma. Veel vitamine c, detox voedsel hebben mij ook geholpen. Voedsel met felle kleuren zoals kersen, tomaten, enz. werken ook goed door.  Je kunt eens een ayurvedische arts consulteren.

Yoga immuniteit Deventer en een priveles

Ieder mens is gelukkig anders. Bij een yoga priveles kijken we samen hoe jij wat veranderingen kunt maken in je dagelijks leven. We denken dan aan: welke yogaasana’s passen bij jou, welk voedingspatroon en welke vorm van beweging. Wat valt er nog te doen bij de cursus “loslaten”. Yoga immuniteit Deventer pakt het holistisch aan.