yoga energie

Yoga energie, kun je delen met iedereen

Wat is de energie van de yoga?

Yoga energie, ik val misschien direct met de deur in huis. Voor veel mensen is dit nog een zweverige yogaterm. Wanneer je net op yoga zit dat voel je misschien de energie van het ontspannen, het tintelen van lichaamsdelen of een stille/rustige energie wanneer je naar huis gaat. Maar zit je langer op yoga dan kun je de meditatieve energie misschien voelen of de groepsenergie. Ook kan de energie van heftige gevoelens ervaren worden. Kortom elke yogales is weer een verrassing.

Yogaenergie en voelen

Bij de yoga zoals ik die al bijna 35 jaar verzorg in Deventer en omgeving gaat het om het voelen. We leven momenteel in een wereld waarbij het niet gemakkelijk is om vanuit het denken in het voelen te komen. Dat voelen geeft je veel, zoals ontspanning, acceptatie en diepgang in je leven. Je gaat eerst het lichaam voelen en daarna wanneer je gevoeliger wordt, de energie die veel dieper gaat dan het lijf.

Yoga energie en in je kracht staan

Veel termen lijken misschien vanuit een andere planeet te komen en misschien deze ook. Maar hoe vaak komt het bij jou voor dat je je niet goed voelt door de uiterlijke energie? Omstandigheden vanuit de wereld! De term “in je eigen energie zijn en dicht bij jezelf” komt vaak voor in een yogales. Ieder mens heeft zijn eigen missie en de missie van een ander, daar kun je niet veel mee. De kunst is het om je wel verbonden te voelen met alles en iedereen om je heen, maar jouw energie niet verloochenen.

Spirituele yoga energie

Spiritualiteit is vaak nog een taboe en wordt meestal verbonden met de kerk, als oud gereformeerde weet ik daar alles van. Maar spiritualiteit is iets wat jouw ego te boven gaat. Je springt over je eigen schaduw. Bij de yoga energie hebben we het dan over bijvoorbeeld de mantra’s.

yoga energie en mediteren

Een crisis en de yogaenergieën

We zitten wel eens in een persoonlijke of een wereldse crisis. In de laatste wereldse crisis stond de wereld op zijn kop. Er werd toiletpapier gehamsterd, de winkels waren leeg om 17.00 uur, de complotverhalen kwamen en er was veel angst en eenzaamheid. Door yoga ga je steeds meer voelen waarover je het misschien beter niet met iedereen kunt hebben. Of de buitenwereld begrijpt het niet of ze hebben een oordeel. Ik nodig je uit om de yoga energie te voelen van stilte, groepsenergie, een wakker lichaam, enz..

Yoga energie en loslaten

Loslaten is iets wat op energetisch vlak sterk doorwerkt. Dat loslaten kom je je hele leven tegen, tot aan de dood. Door dingen te verdringen, niet te voelen en geen mededogen te hebben is loslaten onmogelijk. Door yoga ben je niet alleen bezig in de materie (het oplossen van een probleem vanuit je hoofd) maar je verandert wat op energetisch vlak. Hierdoor ontstaat er zielenrust. Bij de yoga hebben we veel gereedschappen om “een goed gevoel” te creëren, zoals yogaoefeningen, mantra’s, mudra’s en meditaties/visualisaties.