Yoga energie 2023

Yoga energie 2023 en geluk of niet?

In welke energie zat jij het afgelopen jaar?

Yoga energie 2023, het afgelopen jaar konden we spiritueel zoveel leren. Ook ontdekten we hoe energie werkt. Er waren mensen die in de angstenergie zaten en gingen hamsteren de afgelopen jaren. Ook zagen we dat er complottheorieën ontstonden. In mijn yogapraktijk ontving ik veel cursisten die stress hadden door de crisis in het afgelopen jaar.

Yoga energie 2023

Direct in maart 2020 toen de energie veranderde zijn wij ( yogacursisten en de mensen om ons heen) naar de spiritualiteit gegaan. We gingen meer yoga doen, zochten de stilte op, reciteerden mantra’s en gingen op zoek naar onze gevoelens en keken wat we konden leren van deze crisis.

Hoe begon het, de yoga energie

We kwamen net uit India toen de crisis toesloeg. Ik vergeet nooit het moment dat er werd opgebeld door de instelling, ik was niet meer welkom in de zorginstelling. De kans van besmetting was te groot. Meteen zochten wij de spiritualiteit op. We kochten een 75 spirituele DVD’s en gingen elke avond aan de IJssel zitten. Ook voelde ik de verantwoordelijkheid naar de cursisten toe. Ze ontvingen yogalessen met een youtubelink en de yoga activiteiten die mogelijk waren gingen door.

De uitdagingen en de Yoga energie 2023

Koningin Maxima vertelde ons dat zij en haar gezin keken naar de mogelijkheden, alles wat mogelijk was. Wij deden dit ook en kregen eveneens kritiek. De eerste mogelijkheid was om te kijken of een spirituele reis naar Texel er in zat. Het was heel onzeker of de boot wel zou gaan en of we eten mee moesten nemen. Er was nog weinig bekend over het virus, dus wij hebben zelf eten meegenomen, een pipowagen gehuurd die gedesinfecteerd moest zijn en we wilden in de natuur zijn en geen andere mensen om ons heen. Het werd een stilteretraite om te reflecteren. Er waren maar weinig mensen op Texel en we zaten in de avonden alleen op het strand. Deze stilteweek gaf veel inspiratie.

Samen met gelijkgestemden in de Yoga energie 2021 – 2022

Het voelde zo goed om gelijkgestemden op te zoeken het afgelopen jaar. Samen yoga, samen mantra’s zingen, samen mediteren, enz. Dit kon in kasteel Slangenburg allemaal,  een schitterende plek om je gevoelens te ventileren met mensen die in dezelfde energie zitten.

In je eigen energie blijven met de Yoga energie 2023

Om in je eigen energie te blijven en dicht bij jezelf was ook een mooie uitdaging in 2021 en 2022. Spirituele reizen werden ons ontraden, de complottheorieën waarmee je  bestookt werd en om niet mee te gaan in de angst van anderen. De therapie was “aarden”. Aardingsoefeningen zijn heel goed om de werkelijkheid onder ogen te zien en goed in het lichaam te zijn en niet in het hoofd.

Geluk of  de yoga energie 2023?

Bij veel wat gebeurde in 2021 en 2022,  dachten we eerst  dat het geluk was. Maar later realiseerden we ons dat het de yogaenergie was. In de zomer van 2020 hadden we al voor de crisis een reis naar spiritueel Samos geboekt. We wilden mediteren in de tempel van Hera en alle kloosters daar bezoeken. Transavia hiel ons tot het laatste toe in onzekerheid maar net tevoren kregen we te horen dat we met de tweede vlucht naar Samos mee konden. Geluk? Op Samos was het zo bijzonder om samen met monniken te zijn, zelfs kunnen mediteren in een grot bij een klooster. We waren de enige in het appartementencomplex voor veel dagen. Door de angst hadden veel mensen afgezegd. Ook in 2021 was Samos en Patmos weer mogelijk. In 2023 voelen we weer de volledige vrijheid.

Urk met kerst en de Yoga energie 2021 – 2022

Zelfs in december 2020 was er niet veel mogelijk, India zat er niet in en ook Bali zat op slot. Hoe bijzonder was het om als oud gereformeerde op Urk te zijn. We waren weer de enige in het appartementencomplex. De besmettingen op Urk waren hoog, dus de uitdaging groot. We hebben gereisd met een strik coronaprotocol. Nergens naar binnen geweest, alleen bij de bakker en natuurlijk de visboer en op grote afstand van anderen gestaan. Alleen maar buitenactiviteiten. Er viel zoveel te zien op spiritueel gebied. We hebben een rondleiding op Urk gehad door Piet en Urk leren kennen. Ook heeft iemand uit Urk ons het Kerkje aan de Zee laten zien en zelfs nog even gespeeld op het orgel. Bij het Leger des Heils kon je buiten koffie krijgen. Op Urk genoten we van de christelijke tradities op Urk. De vooroordelen vielen weg. Urk was geweldig met kerst! De crisissen hebben ons gemaakt en daar gaan we van genieten in 2023.

yoga energie 2020-2021

 

Zomer 2023 en de yoga energie

Door toeval (was het toeval?) zag ik wat over de openbaringen van Johannes. In de openbaringen zag ik zoveel wat we momenteel zien. De tweespalt, de negatieve energie, de mensen die uit de liefde zijn en in oordeel  en veroordeling zitten. Tweeduizend jaar geleden heeft Johannes de openbaringen geschreven op Patmos, maar wat we nu zien in de wereld is zo herkenbaar. Dus wij gingen naar Patmos. Mediteren in de grot van Johannes. De monniken spreken hoe zij nu in de wereld staan en degene die met mij mee gaat is niet gedoopt en wat is er mooier dan gedoopt te worden in de baai waar Johannes mensen op het eiland doopte. Deze yoga energie nemen we mee in 2023.