yoga en zuur base evenwicht

Yoga en zuur base evenwicht voor balans

YOGA ZUUR BASE EVENWICHT

Yoga en zuur base evenwicht, Jicht, reuma, nieraandoeningen, huidaandoeningen, diabetes, spataderen, nier- en galstenen, artrose en maag-en darmaandoeningen. Dit zijn slechts enkele ziektes waarin het zuur-base evenwicht een belangrijke rol speelt. Slechts weinig mensen leggen een relatie tussen ziektes en het zuur-base evenwicht in het lichaam, vanwege de onbekendheid met de onderlinge samenhang. Een werkelijk goede gezondheid gaat altijd samen met een gezond evenwicht tussen zuren en basen in uw lichaam!

yoga en zuur base evenwicht

 

Een verzuurd lichaam, herkennen

Een verzuurd lichaam veroorzaakt een tekort aan allerlei mineralen. Te zuur bloed zal bijvoorbeeld calcium aan de botten onttrekken, zodat het bloed minder zuur wordt. Zure afvalstoffen in het lichaam zijn een gemakkelijke voedingsbron voor schimmels, stofwisselingsslakken en diverse kwaadaardige bacteriën. Met name via de darmen komt een overschot aan zuren terecht in het bind- en vetweefsel en veroorzaakt op deze manier immuniteitsstoornissen. De zure afvalstoffen horen het lichaam te verlaten via de darmen, de nieren en de huid. Het is dan ook belangrijk voor een goede darmflora te zorgen. De  zuur-base evenwicht blijft zo in balans. Dankzij ontzurende supplementen en een juiste leefstijl of dieet kunnen we een verbetering en zelfs een volledig herstel van het zuur-base evenwicht bereiken. Het overschot aan afvalstoffen verdwijnt en het lichaam functioneert weer optimaal.

Yoga en zuur base evenwicht

Met yoga kunnen we het lichaam ook goed ontzuren met reinigende yogaoefeningen. In het yogaboek van Lysebeth staan mooie reinigende oefeningen. Veel yoga oefeningen geven een massage aan de spijsvertering, waardoor de afvalstoffen eerder het lichaam verlaten.

Detox en yoga en zuur base evenwicht

De laatste tijd hoor je veel over detox en yoga. Zonder dat je het in de gaten hebt krijg je al veel stoffen binnen waarbij de “ontgiftingsmachines” in het lichaam al aardig in actie moeten komen. Denk aan alcohol, koffie en teveel vet. Na een yogales is het al goed om veel te drinken. Tijdens de ontspanning bij de yoga kan er veel energie gaan naar de lever en de nieren ipv naar andere organen.

Lezing maandag 8 april over  zuur base evenwicht

Op maandag 8 april 2019 om 10 uur houdt Ingrid van Bergen van Alka een lezing over ontzuren. Wil je meer weten over deze lezing, stuur dan een mail naar info@yogaberrydeventer.nl.  Ik zelf kreeg na een jicht aanval ook interesse in het ontzuren! Tijdens deze lezing zal ik mijn persoonlijk verhaal vertellen oven mijn ontzuringservaringen. Ingrid werkt bij Alka een bedrijf wat zich heeft gespecialiseerd in het ontzuren.

De lezingen zijn dus in de huiskamer bij Kees en Yvonne, Borgelerhofweg 9, 7414 GN Deventer. Opgaven graag per email: yvonne-en-kees-beerepoot@wxs.nl tot 9.00 uur van de ochtend van de lezing. Bijdrage per lezing is 10 euro, aub gepast meebrengen. We verheugen ons op Uw komst. Samen kennis en ervaringen delen is vermenigvuldigen!! Hartegroet,

Kees en Yvonne Beerepoot-Sangen, tel. 0570-640553, Deventer

Het voedingscentrum geeft ook veel adviezen over detox.

Tijdens de yogabalireizen zijn we ook actief aan het detoxen en ontzuren met yoga en voeding

Kijk ook eens naar de reinigendebuikademhaling