yoga en zelfmoord

Yoga en zelfmoord, deel het!

Yoga en zelfmoord, wat hebben ze met elkaar?

Yoga en zelfmoord, helaas nog een groot taboe in Nederland, praten en delen over zelfmoordgedachten. Iedereen ziet het wel eens even niet zitten, maar wat als het een obsessie wordt of er telkens een stemmetje is dat zegt “ik moet dood”? Gelukkig is er de laatste jaren wel veel veranderd. Zo is er een test om te kijken of hulp nodig is.

Bij yoga zijn we ons al wat meer bewust van onze gevoelens. Ook praten we wel eens met de yogadocent over de gevoelens bij een yogales. Yoga en zelfmoord is iets wat yogadocenten vaak delen met elkaar tijdens yogabijeenkomsten. Daarom is het vaak wat gemakkelijker om je gedachten m.b.t. zelfmoord te delen met je yogadocent. Hij heeft vaak wel ervaring met deze gedachten en gevoelens en staat er open voor.

Yoga en zelfmoord, wat kan yoga voor je betekenen?

Elk jaar houd ik een enquête onder de cursisten en daaruit blijkt dat veel cursisten door yoga beter kunnen relativeren. Bij yoga zijn we de toeschouwer van onze gedachten en gevoelen, we plakken er geen etiketje op.

Zelfmoord en yoga, je yogadocent

yoga en zelfmoord

Van mij kun je verwachten dat ik in contact met je blijf! Ook heeft een yogadocent een goed en groot netwerk om zich heen die jou snel professionele hulp kunnen bieden. Wanneer je bij mij je gedachten en gevoelens deelt, dan sta is daar helemaal open voor. Mensen bagatelliseren zelfmoordgedachten wel eens, maar dat gebeurt niet in onze yogastudio. Yoga en zelfmoord, daar staan wij yogadocenten vaak wel open voor.

Wat kun jij doen?

Er zijn genoeg mensen om je heen waar je terecht kunt om je gevoelens en gedachten te delen. Kijk eens om je heen! Niet alleen een yogadocent staat open, maar er zijn op je school, werk, je huisartspraktijk en vrienden wel mensen waar je mee kunt praten.