yoga en voelen in Deventer

Yoga en voelen in Deventer, dat ontspant

YOGA EN VOELEN IN DEVENTER, DE AANDACHT NAAR BINNEN GERICHT

Yoga en voelen in Deventer, samen met de yogacursisten hebben we kunnen  ervaren hoe het is om een standaard yoga les te herhalen.
Waarschijnlijk wist je de afgelopen keer niet alle asana’s uit je hoofd?  Misschien waren er toch een paar die je herkende en hoefde je toch minder naar mij te kijken en te luisteren? Het thema in veel yogalessen  is voelen. Na dertig jaar yogalessen te hebben gegeven is yoga voor mij nog steeds uit je hoofd en voelen. Ik wil je graag leren aan de hand van dezelfde oefeningen je van het denken naar je gevoelen te laten gaan. Je kunt je aandacht nog meer  naar binnen richten!  Wanneer je de aanwijzingen minder hoeft te volgen van de yogadocent en je ogen langer dicht kunt houden dan komt dat voelen vanzelf.

Voelen in de yogales

Maar een  yogales kan ook anders voelen, wanneer er iemand anders op je vaste plekje in de zaal ligt, er iemand wel of niet naast je ligt. Wanneer en waarom heb jij doen besluiten yoga in je leven toe te laten? Vaak met een bepaald gevoel, ontstaan na het krijgen van slapeloosheid, stress of een ernstige ziekte. Het kan zijn dat dat opeens het moment voor yoga was aangebroken!

Dertig jaar yoga in Deventer

Om bij het begin te beginnen: zoals jullie weten begin ik iedere les met het aansteken van de kaarsjes, voor mij een heel mooi ritueel dat sfeer en licht in de yogaruimte brengt. Maar niet alleen dat! Net als bij het zingen van een mantra, waarover ik vorige week heb verteld, kun je ook je aandacht richten op een kaarsvlam, waarbij je van denken naar voelen kunt gaan. In plaats van een mantra, kun je bij het kijken naar een kaarsvlam de stilte ervaren.

Asana en stilte!

Zo zal ik jullie ook stilte laten ervaren tijdens de asana’s. Afgelopen weken heb ik de lessen veel ingesproken, om je te laten ervaren wat je voelde tijdens de asana’s. Het inspreken van mij kan voor jou een hulpmiddel zijn om niet af te dwalen met je gedachten.
Maar de stilte die gaat ontstaan, wanneer de yogadocent minder toe zal lichten. Dit is een prachtige manier  om van je denken naar het voelen toe te gaan. Zonder woorden is er geen moeten, minder prestatie en minder druk. Door stil te zijn zoekt de energie vanzelf zijn weg naar binnen in plaats van naar buiten. Je ervaart meer ruimte in je lichaam, je ademhaling wordt rustiger en misschien kun je ervaren dat je gevoeliger wordt.

Mindfulness en voelen
Dit boek is voor cursisten te koop voor maar 10 euro.

Wanneer je plotseling overmand wordt door emoties op de yogamat, omarm je gevoel dan. Schaam je niet voor de yogi’s om je heen of voor mij. Natuurlijk wordt bij het woord “emoties” meteen gedacht aan gevoelens van angst, boosheid of verdriet en ben je geneigd op de rem te gaan staan. Maar je leven kan zoveel rijker worden wanneer je deze emoties toelaat en er iets mee gaat doen! Dan kan er ruimte ontstaan voor blijdschap, vrede en zelfs een intens geluksgevoel. Door gevoeliger te worden, leer je te leven vanuit je hart, neemt je zelfvertrouwen toe en zullen je contacten met je medemensen hechter worden. Yoga is ook jezelf onderzoeken en iets te weten komen over jezelf.  Dan kom je op een andere manier in het leven te staan.

Welkom deze week bij mij op de yogamat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *