yoga en thessaloniki

Yoga en Thessaloniki, wat hebben ze gemeen?

Mijn eerste spirituele ervaringen

Yoga en thessaloniki, ik kom uit een streng gereformeerd gezin. Ondanks dat 35 jaar yogadocent is yoga nooit een item geweest. Nog steeds kijk ik goed terug op deze eerste spirituele opleiding in de kerk. Er wordt zelfs nu veel yogalessen gegeven in kerken door mij. Wanneer de dominee het had over liefde, vergeving of Johannes 1 vers 1 dan zat ik rechtop in de kerkbanken. In juli 2022 reis is af naar de spirituele stad Thessaloniki. De brieven van Paulus aan Thessaloniki hebben mij altijd geboeid en hebben mij zelfs geraakt in coronatijd. Hoe werd Paulus geholpen door zijn gemeente in Thessaloniki en hoe ben ik geholpen door mijn omgeving in 2020 en 2021. Bij de spirituele reis Thessaloniki komen de yoga en de bijbel mooi bij elkaar.

yoga en Thessaloniki
yogaberry in Thessaloniki

Yoga in Thessaloniki

Thessaloniki is een hele oude stad. Als yogi ben ik benieuwd of die oude spirituele sfeer nog te voelen is. Hoe voelt het om daar je yogaoefeningen te doen. Yoga op plekken die doordrenkt zijn van spiritualiteit. Door yoga word je gevoeliger en die gevoeligheid komt goed van pas in Thessaloniki. De wichelroede gaat natuurlijk mee naar Griekenland. Kortom, de spirituele reis Thessaloniki wordt een reis van veel voelen. Thessaloniki is een bijzondere stad. Het Romeinse rijk zat er, de Moslims en de Grieken. Telkens werd de stad omgetoverd in nieuwe spiritualiteit.

Meditatie tijdens de spirituele reis yoga en Thessaloniki

Bij yoga hoort natuurlijk mediteren. Wanneer je je denken stil zet of vermindert dan sta je open voor wat er is tussen hemel en aarde. Tijdens elke spirituele reis, waar deze ook is, mediteer ik in de kerken, tempels en moskeeën. In zo’n gebouw is geleefd met begrafenissen, trouwerijen en daar is gezongen en gebeden. Een plek die uitnodigt om stil te zijn en het hoofd leeg te maken. In Thessaloniki zijn gelukkig veel van deze spirituele plekken, ik kijk er al naar uit. Ook de zee voor de stad is magisch. Yoga en Thessaloniki zijn verbonden met spiritualiteit.

Jij kunt virtueel mee met de spirituele reis Thessaloniki

Bij elke spirituele reis nodig ik mensen uit om virtueel mee te reizen. Cursisten kunnen altijd gratis meereizen. Ben je geen cursist dan kun je voor een investering van €25,–  drie weken lang meegenieten van de spiritualiteit in en om Thessaloniki. Stuur een mail naar info@yogaberrydeventer.nl en je ontvangt youtubelinks, een dagelijks verslag en mooie foto’s. Yoga en Thessaloniki delen we samen.