Yoga en minimaliseren

Yoga en minimaliseren is de toekomst

Waarom minimaliseren

Yoga en minimaliseren is een mooie combinatie. Heb jij de onrust wel eens gevoeld van teveel spullen. Je werd zenuwachtig omdat het huis geschilderd moet worden, de boot uit het water, het vakantiehuisje lekte enz. Kortom hoe meer materie hoe meer valt er te regelen. Ook kan teveel spullen angst geven. Heel veel mensen op de socialmedia durven al niet meer te schrijven dat ze op vakantie zij omdat ze bang zijn dat er ingebroken wordt. Yoga legt de wervelingen van de geest stil. Het tegenovergesteld merk je met veel spullen. wanneer lag jij in de nacht wakker over je bezit?

Yoga en minimaliseren

Spiritueel gezien is heel gewoon. Een Jezus, Boeddha en een Krishnamurti leefden in eenvoud. Zelf heb ik de ervaring in mijn spiritueel leven dat al die materie ten koste gaat van het mediteren. Iedereen herkent het wel dat wanneer je opruimt in huis dat ook rust geeft in je hoofd. Minimalisme in huis is ook onthechten. Ik zie steeds meer ouderen om mij heen die de cursus “opruimen” moeten volgen. Ze kunnen geen afstand nemen van hun spullen. In mijn hal staat een lege koffer, wanneer mij goeroe mij roept dan ben ik in een half uur weg. Yoga en minimaliseren is veel verbonden met het thema loslaten.

Minimaliseren en prikkels

In psychiatrische ziekenhuizen bestaat momenteel al de anti prikkel therapie. Al die prikkels van tv, radio, verkeer, burengeluid en de laptop geven veel onrust in het hoofd. Minder spullen geeft ook minder prikkels. Toen ik jaar op reis was zat er maar 16 kg in mijn rugzak, meer was er niet nodig om met veel plezier te leven.

Word jij minimalist met yoga?

Yoga heeft zoveel “gereedschappen” om een minimalist te worden. Er zijn mantra’s, mudra’s, visualisaties en aardingsoefeningen die jou spiritueel doen groeien. Yoga en minimaliseren begint al met een gratis yoga proefles.