yoga en liefde

Yoga en liefde in Deventer brengt ons samen

Het vierde chakra en liefde

Yoga en liefde, tijdens de coronacrisis zagen we veel tweespalt. Mensen met QR code en mensen die geen QR code hebben omdat ze niet kozen voor vaccinatie. Yogadocenten die niet gevaccineerd zijn scannen QR codes van cursisten met QR code. Met yoga en liefde waren we altijd al verbindend bezig.

VIERDE CHAKRA YOGA DEVENTER, LIEFDE!

Liefde! We weten allemaal wel waar we het dan over hebben, maar het is moeilijk onder woorden te brengen wat het precies betekent. Liefde is een breed gevoel dat eigenlijk niet te definiëren is. Het Grieks kent meerdere woorden voor wat wij allemaal  ‘liefde’ noemen. ‘Eros’ is de hartstochtelijke liefde. ‘Phileo’ is diepe genegenheid, gebaseerd op sympathie. ‘Agapé’ is de liefde die onvoorwaardelijk zou zijn en niet gegrond is op kwaliteiten of response van de ander. Zo is het echte ‘Agapé’ wanneer iemand sterft voor zijn vijanden! We kunnen niet zonder liefde. Het is net zo belangrijk als eten, drinken en slapen! Misschien zelfs wel het belangrijkst. Bij yoga en liefde maken we gebruik van het vierde chakra.

Liefdevolle Vierde chakra yoga Deventer

En daarom vind ik “liefdevol zijn” een nog veel mooier thema bij de vierde chakra les dan “liefde”. Dat is natuurlijk niet vreemd, aangezien we er niet bepaald in geoefend worden. We worden vooral getraind in kritisch denken, in angst en negativiteit (denk maar aan de krant en het nieuws op televisie).   Tijd om onszelf meer te trainen in liefde. Liefdevol leven gaat hand in hand met ontspannen leven. Hoe meer stress je ervaart, des te moeilijker het is om liefdevol te zijn. Liefdevol leven draait ook om verbondenheid. Om jezelf kwetsbaar durven opstellen, en jezelf verbonden voelen met niet alleen de mensen in je omgeving, maar met de hele wereld. Kijk mensen in de ogen, en vind jezelf terug in een ander. Jij en ik, we zijn allemaal met elkaar verbonden. Bij de vierde chakra yoga liefde in Deventer voelen we het.

vIERDE CHAKRA IS GEVEN EN ONTVANGEN

MEDITATIE EN HET VIERDE CHAKRA

De meeste mensen kijken vreemd tegen meditatie aan, vinden het zweverig en denken aan zitten in lotushouding in een kamer met wierook. Zoals fietsen en hardlopen afgelopen jaren steeds meer een trend werd omdat het goed voor je lijf is, zo begint yoga en meditatie steeds meer vorm te krijgen omdat goed voor je geest zorgen minstens zo belangrijk is! Yoga en Liefde is verbonden met meditatie.

DE ADEM BIJ HET VIERDE CHAKRA

Je zal merken dat wanneer je gaat mediteren, je gedachten ontzettend snel afdwalen. De ademhaling is daarom je beste vriend tijdens een meditatie. De  ademhaling bevindt zich altijd in het hier en nu. Je kan niet in de toekomst of het verleden ademen. De ademhaling heb je altijd bij je en gebeurt vanzelf. Je hoeft er niets voor te doen. Als je wilt beginnen met mediteren is de meest makkelijke manier om op een comfortabele manier te komen zitten. De ademhaling heb je altijd bij je en gebeurt vanzelf. Je hoeft er niets voor te doen. Zorg dat je met een rechte rug. Je houding moet zowel comfortabel als alert zijn. Leg je handen leg je in de schoot of op de bovenbenen en als je goed zit, dan sluit je de ogen. Scan dan nog een keer door je lichaam heen of er nog lichaamsdelen zijn die niet ontspannen aanvoelen. Als je zo’n gebied wat nog spanning vasthoudt tegen komt, geeft het dan even aandacht en laat vervolgens de spanning los. Vierde chakra yoga met yoga en liefde, dan is de adem verbonden.

Yoga en liefde
liefdes yoga heet Bhakti yoga

De adem en de toeschouwer  bij de liefdes yoga

Richt je op je ademhaling. Probeer de ademhaling niet te veranderen, maar alleen te observeren. Is de ademhaling snel of langzaam? Hoog of laag? Rustig of gejaagd? Heeft de ademhaling ruimte om vrij het lichaam in en uit te stromen, of voelt hij bekneld? Er is geen goed of fout bij et vierde chakra, je hoeft het alleen maar te observeren. Blijf je ademhaling volgen met je ogen dicht. Als je gedachten afdwalen (wat heel vaak gaat gebeuren), breng je de aandacht simpelweg weer terug naar de ademhaling en hoe deze in en uit het lichaam stroomt. Yoga en Liefde, de adem helpt je.

Adem tellen bij yoga en liefde

Als je het prettig vindt, kun je de ademhalingen ook tellen. Eén met de inademing…Twee met de uitademing. Zo tel je door tot tien en daarna begin je weer bij nul. Spreek met jezelf af dit elke dag twee minuten te doen en kijk wanneer het het beste voelt, ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds en koppel het aan een vaste gewoonte zoals tandenpoetsen. Schrijf na je meditatie op wat je gevoel tijdens en na de meditatie was, zodat je de voordelen ervan gaat zien. Een meditatie op deze manier van slechts tien minuten per dag is al een hele nuttige onderbreking van je alsmaar rondrazende gedachten. Je creëert meer bewustzijn en zet alle prikkels en impulsen die je de hele dag door krijgt even op pauze.

STILTE VAN HET HART EN LIEFDES YOGA

Stilte is de essentie van je hart. Je kunt alleen maar leven vanuit je hart wanneer je in staat bent jezelf en anderen te vergeven en niet wanneer je boos of bezorgd bent. Je kunt ook niet leven vanuit je hart wanneer je ademhaling moeizaam of oppervlakkig is. Wanneer je ademhaling niet licht en vloeiend gaat, worden je gedachten je ingegeven door onlust of angst, het verleden of de toekomst. Liefdes yoga  Deventer, je vindt de stilte in je hart.

ADEMHALINGSOEFENINGEN BIJ YOGA EN LIEFDE

Haal diep adem en keer terug naar je hart. Zodra je terugkeert naar je hart, ben je in de stilte waar elk geluid uit voortkomt. Je voelt, als een schip op de zee, de golven onder je opkomen en je beweegt met de golven mee, terwijl je weet dat jij de golven niet bent. Gedachten komen en gaan, maar toch weet jij dat je niet die gedachten bent. Onder het denken ligt een laag van zuiver, niet-oordelend bewustzijn. Wanneer je dat bewustzijn ontdekt, gaat je hart open bij de vierde chakra yoga Deventer en kun je moeiteloos geven en ontvangen. Je voelt de verbinding met alles om je heen voelen met de liefdes yoga. De yoga en liefde heet in India Bhakti yoga.

Ontvang gratis liefde en  yoga in een ontspanningsles. Kijk onder Deventer yoga, yoga Twello, yoga Voorst, yoga Bathmen, yoga Diepenveen, yoga Olst en voeg het woord Berry toe onder google.