yoga en koud

Yoga en koud, yogaoefeningen

Yoga en koud, pak het warm aan

Yoga en koud, met yoga kun je beter tegen de kou. Maar met yoga word je weerstand ook beter in de winter.

yoga en koud

 

Yoga en koud, ademen via de neus

Bij koud weer heeft het veel voordelen om via de neus te ademen. Ten eerste komt de koude lucht niet meteen in de longen, wat met een mondademhaling wel het geval is. Bij koud weer is de lucht droog. Bij een neusademhaling komt er vocht bij de inademing, waardoor de lucht niet zo droog de longen in gaat. In de neusgaten zitten haartjes, de ingeademde lucht wordt gefiltreerd voordat het de longen in gaat.

Yoga en koudweer, geef de Siberische beer geen kans

Onze wereld wordt steeds meer een wereld van bescherming. Er blijkt al een pampergeneratie te ontstaan. Het is best goed om je lichaam af en toe te confronteren met extremen. Wanneer je gezond bent dan is het na een sauna bezoek heel goed om af te koelen buiten in de kou. Na 25 keer India kan ik erover meepraten. In India werd mijn lichaam heel vaak geconfronteerd met extremen, zoals temperatuur, eten en gewoonten.

Yoga en koud, de vuurademhaling

Wij yogi’s kennen de vuurademhaling. Op een uitademing trek je heel snel de buik in. Bij de ontspanning van de buik loopt de adem weer de longen in. De uitademing is actief en krachtig en de inademing is passief. Doe deze ademhaling voor je de kou in gaat.

 

 

 

koud en yoga

yoga en koud, de zonnegroet

Het woord zegt al genoeg. De zonnegroet is een serie oefeningen die je achter elkaar uitvoert. Ze werken allemaal op het derde chakra, dus het element vuur wordt aangesproken. Begin eens met 5 a 10 zonnegroeten per dag en breid.het uit tot 25 a 40 stuks.

Yoga en koudweer, doe derde chakra oefeningen

Het derde chakra staat voor het element vuur. Deze oefeningen stimuleren je “innerlijke kacheltje”.  De afgelopen tijd heb ik meer dan 100 yogavideo’s gemaakt. Ook een aantal voor het derde chakra.Pak bij het derde chakra ook de psychische kant aan. Vraag je eens af, wat kost mij energie en wat geeft mij energie.

koud en yoga

 

Yoga en koud, positief denken

Zie kou niet alleen als negatief. Kun je ook genieten van de kou? Kijk met heldere koude nachten eens naar de mooie heldere hemel. Kijk eens in de natuur hoe de kou mooie winterlandschappen maakt. Bij de yoga hebben we geen oordeel en ervaren alles zoals het is.