Yoga en hyperventilatie, pak een aantal dingen aan in je leven.

Yoga en hyperventilatie

Yoga en hyperventilatie in mijn yogapraktijk

Yoga en hyperventilatie, de afgelopen dertig jaar heb ik veel mensen begeleid met hyperventilatie in zowel de groepsyogalessen als in de privélessen.  De afgelopen decennia heb ik een yoga methode ontwikkeld.  Deze yogamethode  ziet er zo uit : we pakken samen de hyperventilatie aan door ontspanningsoefeningen, buikademhaling, bewustwording en te kijken wat de oorzaak is.

Yoga en hyperventilatie, een kwestie van onbalans in spanning en ontspanning

Door spanningen in het lichaam gaat de adem van buikademhaling naar borstademhaling. Door de yoga bewustwording ga je dat leren voelen. In het dagelijks leven ontdek je dan wanneer door spanning de adem omhoog gaat en de hyperventilatie begint.

Yoga en hyperventilatie, weer terug naar de buikademhaling

Hyperventilatie en waar je ademt staan met elkaar in verbinding. We hebben drie ademruimten, een buikademhaling, een flankademhaling en een borstademhaling. Door spanning gaat de adem dus van de buik naar de borst. Met yogaoefeningen word je weer bewust van de buikademhaling.

Yoga en hyperventilatie, wat is de oorzaak?

Ieder mens is anders. De 1 krijgt spanning omdat hij of zij een perfectionist is, de ander wordt gespannen omdat het perfectionisme spanningen geeft. Samen gaan we kijken waar de hyperventilatie vandaan komt en daar dan anders mee om te gaan. Wanneer je al naar een psycholoog toe gaat dan hoeven we niet te kijken naar de oorzaak. Een psycholoog en yoga is een goede combinatie

yoga en hyperventilatie

Yoga en hyperventilatie, ontspanning geeft je ademruimte

De yoga kent heel veel ademtechnieken. Tijdens de yogales ontspannen we d.m.v. visualisaties, het aanspannen van spieren en het ontspannen van de spieren. Ook worden mindfulness technieken toegepast. Je ontvangt wanneer je daar behoefte aan hebt ook nog links naar YouTube video’s.  Met deze YouTube video’s kunt je dan thuis zelf oefenen.

Maak een einde aan de hyperventilatie

De effectieve aanpak van de yoga bij hyperventilatie heeft zijn resultaten wel bewezen. Een intake is dus gratis. Bij deze intake bespreken we samen welke combinatie van yoga technieken we gaan gebruiken. Mail mij om jou ook hyperventilatie vrij te krijgen.