yoga en energetische therapie

Yoga en energetische therapie

Yoga en energetische therapie

Yoga en energetische therapie, Ik ga er van uit dat we niet alleen een fysiek, maar dat we ook een energetisch lichaam hebben. De aura, de chakra’s, de meridianen etc. maken deel uit van dat energiesysteem. Het ligt er aan vanuit welk  oosters standpunt je het bekijkt.

Yoga en energetische therapie m.b.t. de aura

De aura is niet zichtbaar met het oog. Als we ons goed voelen dan is de aura wat ei vormig en zit het ongeveer 60cm om ons lichaam heen. Boven en onder, voor en achter ons.  De aura bestaat uit meerdere lagen.
–    De fysieke laag die 3 tot 5cm van ons lichaam af zit.
–    De emotionele laag zit  op ongeveer 5cm-30cm afstand van ons lichaam
–    De psychisch/spirituele laag op ongeveer 30cm-60cm vanaf ons lichaam.

Yoga en energetische therapie, een kwestie van laagjes afpellen

Door vervelende ervaringen kunnen er energie blokkades ontstaan of gaten komen in de aura waar energie uit weg lekt. De lagen zijn interactief. Ben je vaak gepest en heb je daardoor een slecht zelfbeeld, dan heeft dat effect op je psychische en emotie laag. Kom je daar niet goed overheen, dan zal dat op den duur een energie probleem geven in je fysieke laag. De energie kan niet meer goed doorstromen. Dus: zit er een blokkade of een lek in een van de lagen dan kan je daar klachten van krijgen. Er kunnen jaren overheen gaan voordat de klachten optreden. Dit komt omdat het lichaam sterk is en zichzelf probeert te herstellen. Zelf ben je de vervelende ervaring vaak al lang vergeten.
Dan komen we nu terecht bij de vraag wat Yoga en energetische therapie gemeen hebben.
Aandacht is hier het sleutel woord. Aandacht en naar binnen gaan werkt helend.

Yoga en energetischetherapie, de aandacht staat centraal

Door Yoga te beoefenen geef je de volle aandacht aan je lichaam. Als je een Yoga oefening doet voor een bepaald gebied van je lichaam en daarnaast je ademhaling daarop afstemt geef je de volle aandacht aan dat gebied waardoor er veranderingen kunnen plaatsvinden.

Een vervelende ervaring gaat altijd gepaard met een emotie. Geef je de emotie de volle aandacht, dan kan de energie veranderen in alle lagen van je energie systeem. Deze methode van aandacht geven wordt ook gebruikt bij therapieën als: Systeemopstellingen, Touch of Matrix, EFT, hypnose, oor(acupunctuur), homeopathie, bloesemremedie therapie enz.

yoga en energetische therapie

Energetischetherapie, blokkades aanpakken

Omdat we meerdere blokkades en/of gaten in ons energiesysteem hebben (er kunnen zelfs ook weer nieuwe bijkomen) komt het er op neer dat we hier niet snel klaar mee zijn. Natuurlijk kunnen we ook ziek worden door virussen, schimmels, parasieten, bacteriën en ongelukken. Deze veroorzaken ook een energetisch disbalans en de genezing daarvan is dus ook energetisch te behandelen. Denk hierbij aan bioresonantie, homeopathie, magneet therapie enz.
Al deze aandacht gevende methodieken en dan met name de systeemopstellingen hebben ervoor gezorgd dat ik meer mezelf kan zijn.
Ik heb meer energie en minder stress.  Oude klachten zijn weg waaronder rugpijn.
Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het voor mij, tot heden, de moeite waard is geweest om aandacht te hebben voor mijn energetisch systeem.

Kijk ook eens naar de site van terug in balans