yoga en een virus

Yoga en een virus, hoe gaan die samen?

Een virus, een probleem of een uitdaging

Yoga en een virus, toen we in 2020 geconfronteerd werden met een virus zagen we veel veranderingen in de wereld. De tweespalt nam toe in Nederland. We zagen de wildste verhalen tot chips in het vaccin. Het woord complotdenker kent nu iedereen. We werden of een wappie genoemd of een schaap. Ook leden veel mensen door dood, ziekte en financiële tegenslagen.  Wat konden en kunnen we doen met YOGA?

De blik naar binnen of naar buiten bij een virus?

Je kunt bij een virus de blik naar buiten richten, de politiek de schuld geven, de medici of zelfs je buren. Maar bij yoga gaan we naar binnen toe. We nemen onze gedachten waar, de gevoelens en onze reacties. Wanneer je in de spiegel kijkt bij een crisis dan kun jij misschien anders omgaan met het probleem. Er komt dan vaak een proces tot stand van loslaten en acceptatie.

Verbinding bij Yoga en een virus

Een virus probleem gaf tweespalt. Bij yoga gaan we voor de verbinding. Yoga betekent ook verbinding. Karma is een kreet uit de yoga. We hebben gezien dat we de verbinding zijn verloren met ons zelf, de natuur en onze medemens. Met mediteren samen creëren  we een energieveld van liefde. Ook samen yoga te doen voel je de verbinding, je zou kort door de bocht kunnen zeggen de groepsenergie. Vanuit dit gevoel hebben veel yogi’s om zich heen elkaar opgezocht en samen gekeken wie hulp kon gebruiken.

Je gevoelens delen bij de yoga

Bij yoga komen we in contact met onze gevoelens. We gaan vanuit het denken naar het voelen. Wanneer je je gevoelens meer onder ogen kunt zien en beleven dan kun je ze delen. Het uiten van je gevoelens lucht op. Omdat je met gelijkgestemden bent kun je veel gemakkelijker je gevoelens delen.

Yoga een virus en stilte

Bij yoga mediteren we ook. Je komt uit het denken bij mediteren en de energie die dan ontstaat geeft andere inzichten. Deze inzichten zijn verbonden met het hart. Je komt in de energie van mededogen, vergeving en liefde. Mij heeft stilte, als yogadocent, zoveel mooie dingen gegeven.

Conclusie

Met yoga kun je een crisis in je leven mooi gebruiken. Niet alleen met de yogaoefeningen, maar ook met meditatie, mudra’s en mantra’s kun je rust vinden in je hoofd en vrede in het hart.