yoga en depressie

Yoga en depressie, yoga die je uit de put helpt

Depressie gaat goed samen met yogaoefeningen

Yoga en depressie, bij een depressie komen verschillende symptomen naar boven die je met yoga goed te lijf kunt gaan. Bij de yogatherapie pakken we een depressie aan met aardingsoefeningen, visualisaties, met mudra’s (Gyan mudra) en ontspanningsoefeningen.

Yoga geeft geen bijwerkingen

Veel antidepressiva geven bijwerkingen, maar yoga kent geen bijwerkingen, je merkt allen maar de goede inwerking van de yoga. Je kunt wat meer doen aan bewustzijnsvormen die goed samen gaan met yoga, zoals meditatie, stevig lichaamswerk en acupressuur.

yoga en depressie

Depressie en mindfulnessyoga

Bij een depressie is de focus vaak op de negatieve reacties in het lijf en de geest. Je bent heel erg bezig met je angsten, je vermoeidheid enz. Met mindfulness leer je “de toeschouwer” te zijn en leer je relativeren. De mindfulnessyoga is een goede yogavorm bij een depressie.

Yoga en depressie, de chakra psychotherapeut

Bij yoga en depressie gebruiken we de chakra’s. Door deze chakra’s te leren kennen en begrijpen krijg je steeds meer inzicht in je depressie. Aan de ene kant ben je lekker met het lichaam bezig en aan de andere kant ben je je eigen psycholoog.

Yoga en depressie en je gevoelens onderkennen en herkennen

De yoga die ik verzorg in Deventer, Twello, Terwolde en Epse is heel erg verbonden met je gevoelens. Door deze gevoelens te herkennen kun je ze beter uiten naar je vrienden, je psycholoog of in de yogagroep.

Yoga en depressie, van je bed naar je yogamat

Wanneer je er voor kiest om wat minder je bed op te zoeken maar meer je yogamat dan ga je de yoga cadeautjes ontvangen. Je bent aan het aarden op je yogamat, de energie aan het laten doorstromen door de yoga asanana’s en wanneer je het geluk hebt dat je een yogadocent hebt met humor dan valt er ook nog wat te lachten.

yoga en depressie

Yoga en depressie en kom sterker uit je depressie

Wanneer je de depressie aan pakt met yoga, mindfulness en ontspanning dan kom je sterker uit je depressie. Je hebt veel meer inzicht gekregen en gaat ook vaak bewuster leven!

Zoek ook eens het water op zoals bij de wateryoga Water en yoga gaan goed samen voor een diepe ontspanning.

 

Yoga en depressie