Yoga door een man

Yoga door een man in Deventer en omgeving

Yoga door een man

Yoga door een man in Deventer, Terwolde, Twello en Epse. Wanneer je als vrouw aan yoga denkt, dan denk je misschien aan  vrouwelijke yogadocenten in moderne strakke yogaoutfits. Mannen doen mannensporten, zoals voetbal, vechtsporten enz. In India, waar ik vaak naar toe ga voor bijscholingen,  zijn het veel mannen die aan yoga doen!

Yoga door een man in Deventer, als vrouw een beleving om te voelen

Als man en yogadocent weet ik als geen ander hoe vrouwen  door yoga hun leven positief kunnen veranderen. Ook hoe je als vrouw door kracht en inspanning ook jezelf kunt ontdekken. Als vrouwelijke cursist leer je als vrouw je sterke kant kennen. Het wordt helemaal compleet als vrouw wanneer je de kant van yoga, loslaten van prestatie en het voelen, er aan toevoegt.

Yoga door een man

Yoga door een man en de asana’s

Met yogahoudingen (asana’s) en ademhalingsoefeningen (pranayama) ervaren we spanning en ontspanning.  Van activiteit gaan we naar krachtige rust d.m.v. de yoga.
Omdat mannen fysiek krachtiger zijn dan vrouwen, is de keuze van asana’s (houdingen) anders en ligt het accent meer op kracht en inspanning. Voor vrouwen is het gemakkelijker via ontspanning in die stilte te komen. Omdat ik als mannelijke yogadocent al meer dan duizend vrouwen op yogales heb gehad is er een mooie balans tussen inspanning en ontspanning ontstaan.

Yoga door een man en balans

Mannen hebben meestal eerst lichamelijke inspanning nodig om tot ontspanning te komen en vrouwen ontspannen vaak beter door loslaten, voelen en navoelen.  Ik kan je helpen balans hierin te vinden en evenwichtiger te worden met de yoga. Wanneer je een sport beoefent, zoals  hardlopen, is yoga een mooie aanvulling hierop als vrouw.

Sport en yoga

Veel vrouwen vinden het fijn om naast hun “normale sport” yoga te beoefenen en te ontspannen. Doordat je lichaam sterker wordt, heb je minder kans op blessures bij het sporten. Yoga maakt niet alleen je spieren soepeler en sterker, maar zorgt er ook voor dat je lichaamshouding beter wordt. Een mannelijke yogadocent kan je net even wat meer aanrijken d.m.v. de mannelijke energie. Bij yoga gaat het niet om prestaties, er is geen competitie en je doet datgene waar je zelf toe in staat bent. Dat is weer die mooie vrouwelijke energie die ik als man heb toegepast bij de yoga.

Yoga in het dagelijks leven

We leven in een tijd waarin er van alles van ons verwacht wordt! Je werkgever, partner, kinderen, etc.. vragen veel energie en tijd. Soms wordt er zelfs teveel gevraagd en dan wordt je geleefd in plaats van dat jij leeft! Bij  yoga tank je energie bij omdat je daar even bij jezelf komt. Wanneer je moeilijk je grenzen aan kunt geven, kan het zijn dat je gestrest raakt, slecht gaat slapen en niet meer kunt ontspannen. Ik kan je door middel van yoga leren bewuster met jezelf om te gaan. Door je aandacht meer naar binnen te richten zul je anders tegen druk en veranderingen in je omgeving gaan kijken.

Ik geef je, als man, een gratis yoga proefles!

yoga door een man
yoga door een man, een mooie balans

 

Trakteer jezelf  een keer op yoga  door een man

Evaar de energie van een mannelijke docent met een gratis proefles bij de yoga.  Voel wat het voor jou kan betekenen, yogales door een man. Welkom bij mij op de yogamat! Zie de lestijden. Ook is het mogelijk om digitaal begeleid te worden met yogavideo’s, online yoga, yoga buiten en yoga privelessen.

P.S. Heb je als man deze tekst gelezen en weet je een vrouw (misschien wel je eigen vrouw?) die wel een yogales kan gebruiken… De meditatie yogales op de donderdag is heel geschikt voor mannen en vrouwen. Deventer yoga is al meer dan 35 jaar een begrip in Deventer. Maar ook mannenyoga in Colmschate, Twello en Terwolde.

YOGA

Zelf vind ik de mix van yoga voor vrouwen bij de Ladiesnight  een verrijking in mijn spirituele leven als man.