yoga dokter Twello

Yoga dokter Twello, genees ook jezelf

Yoga dokter Twello

Yoga dokter Twello, wanneer je ergens last van hebt, hetzij lichamelijk of geestelijk ga je naar de dokter, ga daar vooral mee door. Maar je kunt ook naar je blokkades kijken op de yoga arts manier. Bij yoga kijken we holistisch naar de kwaal. Wanneer je angstig bent of onzeker dan neemt de spierspanning toe. Wanneer de spierspanning toeneemt dan ga je hoger in de borst ademen en minder in de buik. Zelf het denken kan negatiever worden. Bij yoga kijken we naar al deze omstandigheden en pakken we ze holistisch aan.

Yoga dokter, je eigen arts

Bij yoga dokter Twello ben je verantwoordelijk voor je eigen gezondheid. Dit is niet gemakkelijk want je ego wil graag horen van een ander wat je moet doen. Bij yogadokter Twello gaan we de relatie zien tussen lichaam en geest. Veel lichamelijke ziekten worden ook gedeeltelijk bepaald door je geest. We kennen niet voor niets de uitdrukking “te veel hooi op je vork nemen” of  “je rug rechten” en wat denk je van “je nek uitsteken”. Bij de “echte dokter” zie je ook steeds meer hulp apps en dat je thuis al kunt opzoeken wat de kwaal is en wat je kunt doen. Zo kun je de yogadokter ook zien. Een extra ingang naar een lichaam in balans en gezond.

Yogadokter Twello en yoga privelessen

In een groepsyogales leer je al aardig te kijken als een yoga dokter. Maar in een yoga priveles kunnen we samen nog doelgerichter kijken naar je klachten en blokkades. We gebruiken bij yoga dokter Twello veel yogatechnieken zoals: yogahoudingen, ademhalingstechnieken, yogamantra’s, yoga mudra’s en yoga visualisaties.

Yoga dokter Twello

Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig en werd zelfs ziek. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen en dat ik de yoga dokter in mijzelf moest opzoeken. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga en ontspanning. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op yogales. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde en ik vond verdieping in yoga. Yoga dokter Twello werd al snel geboren.  Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven maar ook een manier van leven, de yogadokter in mij was wakker geworden.

Berry Steenbruggen van inkoper naar yogadocent

yogadokter met yogamat

Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven.Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd.Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven en om yoga dokters om mij heen te zien groeien. Yoga dokter Twello heeft een holistische aanpak.