yoga dankbaarheid

Yoga dankbaarheid, laat je raken in het hart

Waarom je laten raken?

Yoga Dankbaarheid, over het algemeen gaat het schrijven van een blog mij gemakkelijk af. Maar vandaag is dat anders.  Dertig jaar geleden wanneer ik uit India kwam dan was ik dankbaar voor zoveel dingen hier in Nederland, de goede gezondheidszorg, het fijne klimaat, weinig enge ziektes en de zekerheden in het leven die hier in Nederland zo anders zijn dan in India. Misschien werd hier het eerste zaadje gelegd voor een diepen gevoel van dankbaarheid?

Dankbaarheid en gezond zijn

Wanneer je jong bent dan is gezondheid zo vanzelfsprekend. Maar intussen is deze yogi ook de 60 gepasseerd en dan kom je ook wel eens wat tegen in je lijf. Gisteren een aantal poliepen laten weghalen in de dikke darm. Alles was goed en nu een dag later zit ik nog steeds op de bank met een diep gevoel van dankbaarheid. Dankbaar dat je zonder verdoving, roesje dit weg kunt halen in Nederland, dat wij deze medische apparatuur hebben. Natuurlijk de grote dankbaarheid dat de uitslag goed was. Maar dit gevoel van dankbaar zijn gaat al wat dieper. De emoties kwamen mij ook goed los toen ik de uitslag ontving.  Je komt met deze dankbaarheid al meer in het hart, het anahata chakra.

Yoga dankbaarheid en stil zijn

Wij even in een wereld van veel indrukken en staan vaak niet stil bij gevoelens van dankbaarheid. Wat is er mooier dan stil te staan en niets te doen, dit gevoel over je heen laten komen. De kracht van stilte is zo krachtig. Je leeft veel bewuster en met meer diepgang wanneer je de stilte regelmatig in gaat. Vandaag heb ik veel afspraken geannuleerd om alle tijd te nemen om de emoties en gevoelens van dankbaarheid te laten zijn.

yoga dankbaarheid

Dankbaar en zwanger

Yoga dankbaarheid en mantra’s

Mantra’s kun je gebruiken voor veel dingen. Zo zijn er mantra’s voor genezing en ook voor ontspanning. Maar er is ook een mantra, trilling, voor dankbaarheid. De hele dag staat hier de Dhanyavad mantra op. luister eens een dagje naar mantra’s en voel de energie. Mantra’s kunnen je zoveel geven in het leven.

Yoga dankbaarheid daar zijn geen woorden voor

Er zijn veel manieren om je te laten raken en dankbaar te zijn in het leven. Je kunt je laten raken door de natuur, mooie muziek, een spirituele film, kinderen, een goed gesprek enz. Na 35 jaar yoga te hebben verzorg kom ik er steeds meer achter dat je laten raken in het leven je veel geeft.

Waar yoga?

Je kunt terecht in Deventer, Twello, Terwolde, Gorssel en Epse voor dankbaarheid en yoga. Ook heb ik veel yoga video’s gemaakt de afgelopen jaren, deze kun je ontvangen.