Yoga corona strategie

Yoga corona strategie, voor veilige yogalessen

Waarom een yoga corona strategie?

Yoga corona strategie, de afgelopen jaren hebben we kunnen zien dat het virus onverwacht de kop op kan steken. We mochten eerst buiten yoga doen samen, maar het afgelopen jaar  konden we met een goed  corona yogaprotocol ook binnen samen yoga doen. Zelfs in  2022 zijn we nog niet van het virus af. Daarom hebben wij de afgelopen jaren gewerkt aan een yoga corona protocol voor de lange termijn. Met toch veel vrijheid en dat flexibel is. Er waren overal protocollen voor de korte termijn aangeboden bij sportscholen en zelfs bij de overheid. Weinigen dachten aan de toekomst. De yoga corona strategie is samen met het yoga outbreak management team tot stand gekomen.

Deventer yoga corona protocol
veilige yoga in Deventer en omgeving, ook in 2022 en 2023

Yoga corona strategie lange termijn

De overheid heeft aan iedere bedrijfstak gevraagd om een eigen protocol te maken. Het Deventer yoga corona protocol was al een goed protocol. We hebben geen enkele uitbraak gehad en ik heb mij als yogadocent nooit hoeven te testen en en ook geen corona gehad. Voor heel 2022 geldt het onderstaan Deventer yoga corona protocol. De yoga corona strategie is verbonden met het yoga corona protocal.

​Yoga buiten

1. Neem je eigen yogamat mee.
2. Wanneer je hoest of verkouden bent, word je niet toegelaten tot de yogales. ​
3. We beoefenen yoga met maximaal 10 cursisten. Graag op tijd afmelden
4. We houden 1.5 meter aan, daarom ook maximaal 10 personen in een groep
5 . bij het komen en vertrekken  proberen we ook nog wat afstand te houden

 

yoga corona protocol

Deventer yoga corona protocol in de yogastudio/zaal

 

  1. We kunnen de eigen yogamat meenemen of die over de yogamat in de zaal leggen.
  2. Je komt niet lang van tevoren bij de yogales  en ook kan er in principe niet omgekleed worden.
  3. Blijf niet in de wachtruimte of kleedkamer wachten met meerdere cursisten en loop niet gezamenlijk naar binnen.  Let op de afstand. Ook wanneer mondkapje niet vereist is wordt het geadviseerd door het yoga outbreak managament team. In de yogazalen zijn vaak wel ruimtes waar je je kunt omkleden wanneer het moet.
  4. We vormen in  principe een kring  in de zaal, afhankelijk van het aantal, zodat de afstand tussen de cursisten maximaal is. Wanneer het virus weer de kop op steekt dan zitten we niet in een kring maar in rijtjes.
  5. Wanneer je hoest of verkouden bent, word je niet toegelaten tot de les.
  6. Er is alcohol aanwezig in de zaal om voor of na de les je handen te ontsmetten.
  7.  De yoga corona strategie maken we samen, tips zijn altijd welkom
  8. Beperk de sociale contacten voor en na de les zoveel mogelijk, ook hiervoor geldt de afstand van 1,5 meter.
  9. Ik zorg voor extra ventilatie en de ramen kunnen open gezet worden Je neemt wat mee wanneer het te fris wordt.
  10.  De komende jaren blijven de groepen klein voor de meest veilige yoga. Maximaal 10 personen in de groep. yoga protocol lange termijn

Eigen initiatief de yoga Corona strategie lange termijn

We zorgen er samen voor dat we weer yoga kunnen doen en de groepsenergie weer kunnen voelen de komende jaren. Ervaar jij iets voor, tijdens of na de yogales wat niet veilig voelt, meld het bij mij. Ook wanneer jij in de risicogroep zit, dan graag je persoonlijke voorkeur aangeven. Je kunt meer ruimte krijgen in de yogagroep of een bepaalde plek in de groep. De yoga corona strategie moet voor iedereen goed voelen de komende jaren.

Deventer yogacoronaprotocol lange termijn en aangepaste yogalessen

Ik pas de yogalessen de komende jaren aan. Zo is er meer immuniteitsyoga. We gebruiken meer mantra’s en mudra’s  die werken voor de immuniteit en tegen het virus. We passen  de ontspanning en de visualisaties ook aan. De yoga corona strategie is vooruitkijken.

Yoga corona protocal

De yoga corona strategie lange termijn

Het yoga outbreak management team en ik houden de yoga corona strategie scherp in de gaten.. Ook brengt het yoga outbreak management regelmatig adviezen uit in 2022 en 2023.