Booster vaccinatie yoga

Yoga corona evaluatie, wat hebben we geleerd

Wat waren de problemen

In de afgelopen twee jaar zag ik in mijn yoga praktijk mensen die problemen hadden met de lock-downs. Ook waren er mensen die bang waren. Ook waren er mensen die zich afreageerden op de uiterlijke wereld. De overheid kreeg de schuld of de niet gevaccineerden, enz. Mensen hadden  financiële problemen. Ook werkten veel mensen thuis en dat gaf spanningen. Er was stress in de gezinnen omdat de kinderen thuis waren. Bij de yoga corona evaluatie waren dit de grootste problemen die ik zo zag in mijn yogastudio.

Wat zagen we in de yoga praktijk

Angst was wel het meeste wat ik tegen kwam in de yogastudio. Veel angst voor controle verlies. Ook angst om ziek te worden. Mensen vonden het moeilijk om de angst te voelen en te delen. Ik kwam als yogadocent zelfs complotdenkers tegen. mensen die denken dat er een algemene reset komt. Het korte lontje werd nog korter. Veel mensen reageerden hun frustraties af op de ander.

Materiele of spirituele oplossing?

Bij de yoga evaluatie viel het mij op dat er veel werd gedacht in materiele oplossingen en weinig in spirituele oplossingen. De angst werd aangepakt door een tabletje of door niets te doen. Weinigen dachten er aan om het eerste chakra, muladhara chakra bewust te worden. Om de angst te transformeren.

Yoga corona evaluatie

Een yoga corona evaluatie was een goede zet om in balans te blijven. Je telkens af te vragen hoe je de problemen spiritueel kunt aanpakken. Ook om te delen. Iedereen liep wel ergens tegenaan in coronatijd. Hoe heb jij dit gedeeld met de mensen om je heen?