yoga cd

Yoga CD in Deventer met meditatie en visualisaties.

Yoga klank C.D. met Berry Steenbruggen en Gerard Slooven

Yoga CD is ontstaan uit de samenwerking van yogaleraar Berry Steenbruggen en muzikant Gerard Slooven. Berry  gebruikt in zijn lessen met regelmaat meditaties, geleide fantasieën en visualisaties. Gerard is akoestisch gitarist en heeft eerder een C.D. met instrumentale gitaarmuziek uitgebracht op zijn eigen label ForestSounds.

Yogaklank, hoe begon het

In het voorjaar van 2011 ontstond het idee om ter gelegenheid van het feit dat Berry al 25 jaar yogalessen geeft in Deventer.  Er worden een aantal van zijn meditatieteksten op C.D te zetten. Gerard stelde zijn opnamestudio beschikbaar en in twee lange sessies werden zes meditaties opgenomen. Daarbij ontstond ook het idee om er iets bijzonders mee te doen. Zo werd het plan geboren om de teksten te begeleiden door sfeervolle muziek.

Gerard Slooven en yoga klank

Gerard verwachtte aanvankelijk dat subtiele gitaarklanken perfect bij de teksten zouden passen. Na enige pogingen bleek echter dat de muziek al snel teveel aandacht voor zichzelf ging opeisen. Vandaar dat de keuze uiteindelijk kwam te liggen op een bijzondere vermenging van elektronische klanken en akoestische instrumenten. Acht maanden van componeren, arrangeren en opnemen later lag het resultaat er…

yoga klank c.d.

De inhoud van yogaklank

Yogaklank laat dus zes lange tekstcomposities horen – soms meditatief, soms verhalend, maar altijd ontspannend. Muzikaal horen we Tibetaanse klankschalen, sitars, tabla-percussie en een breed scala aan elektronische klanken. Altijd volgt de muziek de beleving van de luisteraar: soms ondersteunend in concepten, dan weer verhalend in geluidseffecten.

Yogaklank is dus beschikbaar als vormgegeven dubbel-cd voor de prijs van 9.95 euro

yoga cd 1

01 – Adem in aandacht (12:26)
02 – De helende rustige kracht (26:16)
03 – Kamers van afscheid (26:14)

yoga cd 2

01 – Verbonden met energiebronnen (17:46)
02 – Aandacht, voelen en loslaten (21:10)
03 – Reis naar de bron (28:37)

Op het album yogaklank staan mijn mooiste visualisaties in 25 jaar. Deze visualisaties zijn mooi omlijst met muziek van Gerard Slooven.

 

Yoga en yoga cd in Deventer en omgeving

Berry Steenbruggen verzorgt al meer dan 30 jaar yogalessen in  Deventer.

Meer dan 1000 mensen hebben in Deventer en omgeving al mogen ervaren wat yoga voor hen kan betekenen in het dagelijks leven. Je kiest bij mij voor een totale yogabeleving met  12 yogalessen in de week. Wateryoga in het zwembad De Schaeck in Twello en zwangerschapsyoga.  Elke week ontvang je dus het yoganieuws met informatie over de komende yogales. Ik geef elke werkdag meerdere yogalessen in Deventer. Een gemiste les, door je vakantie of door andere redenen, kun je na je vakantie gewoon inhalen. Er wordt yoga gegeven in Epse, Terwolde, Deventer en Twello.

Wil je vaker dan eens in de week van een yogales genieten? Dat is bij ons mogelijk zonder extra kosten!

De meditatieve yoga klank C.D. is nu meer dan 5000 keer beluisterd op youtube. Koop de dubbel C.D. nu voor 11.95 euro incl. verzenden. info@yogaberrydeventer.nl