Yoga business coach

Yoga business coach helaas de toekomst

Yoga en geld

Yoga business coach, in 1985 begon ik met yogalessen verzorgen. Ik kwam uit de zakenwereld en was daarin vastgelopen en mijn keuze was niet meer voor geld te gaan maar voor het hart. De jaren 80 waren goede jaren voor een yogadocent. De cursisten stonden in de rij. Ik was nooit bezig met geld, aantal cursisten of efficiency. Ik heb er nooit ander werk bij gehad. Wanneer mensen vroegen “Wat doe je voor werk?” antwoordde ik “Ik ben yogadocent”. Dan kwam er altijd achteraan “Maar kun je daar van leven?”. Door de reizen naar India met groepen, de privèlessen, de yoga voor doelgroepen, de wateryoga en trouwe cursisten leefde ik als god in Frankrijk. Voor de yoga ging ik twee keer per jaar naar India voor bijscholing.

De tijden zijn veranderd en nu de yoga business coach

Na ongeveer 2000 veranderde er veel in de yogawereld. Yoga werd door iedereen gegeven, zelfs in de sportscholen.  In Deventer waren maar vier yogadocenten en nu 20. Veel yoga is geen yoga meer maar yoga met een yogasausje, maar de marketing is gelikt. Ook zijn de cursisten minder trouw. Er wordt meer gekeken wie de goedkoopste is dan dat kwaliteit op de eerste plek staat. De cursisten shoppen net als het zappen op de televisie. Al vind ik het een vies woord: de Yoga business coach, je komt er niet omheen. Daarom ben ik voor een selecte groep de spirituele Yoga business coach. De mix tussen een goed yogabedrijf voeren en niet vervallen in commerciële valkuilen blijft interessant. Ik verkocht alleen maar yogaboeken, meditatiekussens, yogamatten en meditaties op een usb stick. Nooit in de verleiding gekomen om yogaparfum of chakrageurtjes te verkopen.

Spirituele Yoga business coach

In de afgelopen 35 jaar heb ik een goede combinatie gevonden tussen de aandacht en de focus op yoga te houden  en toch een minimum aan energie te geven aan de commerciële kant. Het belangrijkste is dat je je hart volgt. Voor mij is yoga nog steeds de blik naar binnen richten. De yogaoefeningen zijn minder belangrijk, maar wat voel je? Dit concept zit overal in mijn yogastudio.  Daarom ben ik ook de enige spirituele yoga business coach in Deventer en omgeving. Ook yogastudio’s in Twello, Apeldoorn, Zutphen, Zwolle zijn geïnteresseerd in dit concept. Van de reizende yogi’s in India leerde ik al hoe je yoga en een gezonde yogastudio bij elkaar brengt.

Yoga business coach

Yoga studio en yogabusinesscoach

Vorig jaar, 2021, ben ik al gedeeltelijk met pensioen gegaan. Ook de interesse in de yoga is veranderd. Yoga business coach, priveyogalessen, wateryoga en meditatielessen geven mij momenteel veel energie. Over een paar jaar wil ik een yogadocent opleiden die dan mijn yogastudio over kan nemen. Je ontvangt dan een yoga business coach en een yogastudio. De kinderen in India gaven mij veel inspiratie bij het neerzetten van het Yoga business coach concept. Play in yoga yogastudio as a child.