yoga buikademhaling

Yoga buikademhaling

Ademhaling en spanning

Yoga buikademhaling, heb je het wel eens ervaren dat je gespannen bent en niet weet wat je moet doen om je minder gespannen te voelen? In de  buik ademen is een simpele en doeltreffende oefening om spanningen te doen veranderen. Let maar eens op wanneer je gespannen bent, de adem zit hoog in de borst. Het werkt ook andersom, wanneer je ontspanningsoefeningen doet, gaat de adem omlaag.

Nieuwe cursisten en de yoga buikademhaling

Ik zie veel nieuwe cursisten die niet in de buik ademen of de buik intrekken bij een inademing. Wanneer je inademt worden de longen groter, het middenrif gaat naar beneden en de buik wordt dikker. Je kunt oefenen door op de grond te liggen en het dikste boek uit de boekenkast te nemen en op je buik te leggen. Plak eens drie stickers in je huis waar je af en toe komt! Deze herinneren je aan de yoga buikademhaling. Bij een eerste yoga proefles kom je de deze diepe ademhaling al tegen. Yoga en het ademen in de buik gaan samen.

yoga buikademhaling

Yoga kadootje, de yoga buikademhaling

Bij elke inademing beweegt dus de buik naar voren, zet de buik uit. Vaak zie je dat het niet in de buik ademen samen gaat met spanning in de schouders. Regelmatig ontspanningsoefeningen doen is zeker aan te raden om zo meer in de buikademhaling te komen. Op mijn site www.yogaberrydeventer.nl kun je goedkoop een yogales beluisteren welke gaat over de yoga buikademhaling. Wanneer je veel oefent ontvang je een yoga kadootje en dat is wanneer je het waar neemt dat de adem hoog zit en dat dan de adem vanzelf om laag gaat en je niets hoeft te doen, de waarneming brengt de adem omlaag. Kom dus even op adem en ervaar het!

buikademhaling

Yoga Buikademhaling in combinatie met …

De buikademhalingen gaan dus veel samen met andere ademhalingstechnieken maar ook met yoga oefeningen, mudra’s en bepaalde meditaties. Kortom yoga en de ademhaling horen bij elkaar. Iedere yogahouding heeft zijn eigen ademgevoel en vaak is dat de buikademhaling. De yoga ademhaling komt bij alle yogavormen voor die ik verzorg.

YOGA VORMEN

Ook priveyogales