Yoga Boeddha rondleiding en meditatie

Yoga Boeddha rondleiding en meditatie

Yoga Boeddha rondleiding en meditatie in Deventer: in de zomer van 2016 hoor ik heel toevallig (of juist helemaal niet) over iemand met een verzameling boeddhabeelden in een kerk hier in Deventer. Een niet alledaagse combinatie!

Yoga Boeddha rondleiding en meditatie en Peter Vredeveld

Al op zijn zeventiende raakt Peter Vredeveld gefascineerd door boeddhabeelden. Hij reist naar diverse Aziatische landen en koopt daar boeddha’s. Na jaren verzamelen heeft hij een indrukwekkende collectie opgebouwd en het bedrijf “Aziatische kunst” ontstaat. De hoeveelheid Boeddhabeelden  wordt alsmaar groter en de boerderij waar hij woont, wordt te klein. De  inmiddels 5.000 beelden hebben meer ruimte nodig. Peter gaat op zoek naar een nieuw en sfeervol onderkomen voor zijn boeddha’s….

De Vianneykerk aan de Rielerweg in Deventer stond al een poos leeg. De kerk wordt het laatst gebruikt voor een rooms-katholieke dienst in 2014. Het  bijzonder monumentaal pand in Deventer heeft  een hele mooie uitstraling! En zo wordt Deventer, waar ik al dertig jaar yogalessen geef, de woonplaats voor zijn galerie.

Yoga Boeddha rondleiding en meditatie

Mijn nieuwsgierigheid is intussen ook gewekt!
Als eerste door mijn geloof, waar ik van jongs af aan mee opgevoed ben. Waardoor Gods huis mij zo vertrouwd is geworden.
Door mijn protestantse achtergrond  kreeg ik belangstelling voor andere vormen van spiritualiteit en yoga werd mijn WEG en ik werd yogadocent. Na dertig jaar dag vind ik het nog steeds bijzonder om yoga met zoveel mensen te mogen delen. Door de yoga groeide ook mijn spirituele ontwikkeling en mijn interesse in Aziatische landen, waar ik intussen vele  bijscholingen heb gevolgd. Die spirituele  reizen hebben mij ook een mooie (bescheiden) collectie boeddhabeelden opgeleverd. Voor mij het symbool van schoonheid. Al jaren lang staan ze te pronken op het altaartje bij mij thuis….

Yoga Boeddha rondleiding en meditatie thuiskomen bij jezelf

Zoveel gelijkenissen, ik besluit een afspraak met Peter van de 5000 Boeddha’s te maken! Ik ga naar hem toe in de overtuiging veel gespreksstof met hem te kunnen delen. Wanneer ik het kleine zijdeurtje van de kerk open en naar binnen ga, ben ik sprakeloos. Duizenden roerloze gestaltes in de serene kerk. Liggende boeddha’s van hout, hele kleintjes van marmer in meditatiezit op de kerkbanken. Maar ook rechtop staande boeddha’s van brons, sommige bijna zo groot als ik! Het wemelt van stijlen, materialen en kleuren totaal verschillend maar in harmonie met elkaar. Als een grote familie heten ze mij welkom in de prachtige kerk.

BOEDDHA YOGA LESSEN

Hier komen ineens zoveel dingen samen!  Mijn gereformeerde achtergrond, een rooms-katholieke kerk en het boeddhisme, wat door de beelden tot uiting komt. Wat zou het mooi zijn om yoga hierin te kunnen verweven en in deze kerk yogalessen te kunnen geven, in de vorm van asana’s, ontspanningsoefeningen en meditatie. Peter reageert gelukkig positief en enthousiast op mijn voorstel en zo ontstaat er iets leuks, Boeddha Yoga!
In de maanden juli en augustus 2018 ga ik dus op deze prachtige plek boeddha yoga lessen geven, waarover ik jullie nader zal informeren. Het worden in ieder geval Chakra yogalessen.

Yoga Boeddha rondleiding en meditatie

 

Yoga Boeddha rondleiding en meditatie en mooie Boeddhabeelden kopen

Voordat ik hier weer yogalessen ga geven in de maanden juli en augustus, dan bied ik jullie dus de mogelijkheid de boeddha’s te bewonderen in een Boeddha yoga workshop. Maar ook zal ik wat vertellen over  de mudra’s (de boeddhistische handgebaren), want daar zit een verhaal achter.
En wanneer je een prachtige Boeddha ziet, heb je bij hem de mogelijkheid er eentje te kopen. Aan het einde van de rondleiding is er een Boeddha meditatie van een 10 minuten.

Kijk eens op het onderstaande filmpje

Boeddha yoga workshop

Ik wil jullie graag uitnodigen voor deze bijzondere Boeddha beelden rondleiding en meditatie.

Yoga Boeddha rondleiding en meditatie

Aanmelding per mail is bevestiging!!  Info@yogaberrydeventer.nl

Heb je belangstelling voor deze bijzondere yoga Boeddha rondleiding en meditatie, graag even een mailtje naar info@yogaberrydeventer.nl!
En kijk voor nog meer informatie op Aziatischekunstdeventer

Met yogagroet,
Berry