yoga bodyscan

Yoga bodyscan, hou contact met jezelf

Yoga bodyscan, geeft je inzicht

yoga bodyscan

Yogabodyscan, in ontspanning het lichaam voelen

Yoga bodyscan, na een yogales is de ontspanning maximaal. In deze ontspanning is de concentratie en focus optimaal. De yogadocent laat je bewust worden van het lichaam door samen met jou een reis te maken door het lichaam. Het werkt als volg: wanneer je door spanning een vuist maakt en de yogadocent zegt “breng de aandacht naar je hand” en jij voelt dat je spanning maakt, een vuist, dan laat je die spanning toch los?

Yogabodyscan, je bent in het hier en nu

Het mooie is dat je door een yoga bodyscan in het hier en nu bent. Het denken geeft stress en dat denken zit altijd op tijden en plaatsen waar jij niet bent. De yoga bodyscan zorgt er voor dat je uit het denken bent en in het hier en nu, dat geeft die diepe ontspanning.

Yoga body scan, je hebt niet nodig. Alleen jezelf

Bij de yoga body scan heb je werkelijk niets nodig. Zelfs geen speciale kleding. Je ligt op de grond en je gaat met de aandacht door het lichaam. Wanneer je last hebt van je rug is een yogamat of matras lekker. Wanneer het koud is kan een dekentje of dikkere kleding comfortabel zijn. In principe heb je dus alleen jezelf nodig.

Yoga bodyscan kan gewoon thuis

Bij de yoga body scan hoef je ook niet de deur uit. Je kunt een yoga usb stickje kopen met daarop de instructies. Yogadocent spreekt al meer dan dertig jaar yoga body scans in voor cursisten.

yoga bodyscan door Berry Steenbruggen

Yoga bodyscan in combinatie met yoga

De combinatie van yoga en de bodyscan is heel mooi om te doen. Door yoga word je al bewuster van het lichaam en is er ook meer focus naar het lichaam toe. Daarom kun je de yoga body scan ook het beste na een yogales doen. Wanneer je kiest voor een yogapriveles dan kun je zelfs de yoga body scan helemaal op maat ontvangen.