yoga bij zorginstellingen

Yoga bij zorginstellingen, heel normaal

Yoga bij zorginstellingen

Yoga bij zorginstellingen is nu heel normaal. Twintig jaar geleden verzorgde ik nog geen yogalessen bij zorg- en wooninstellingen. Nu wordt er dus veel yogales aangeboden in zorginstellingen. Zorg- en wooninstellingen verzorgen niet alleen uitjes naar mooie tuinen of musea, maar ook yoga. Veel instellingen kiezen voor stoelyoga of rolstoelyoga.

Priveyogalessen bij zorginstellingen

Wanneer er eenmaal yogales wordt gegeven bij  zorginstellingen is de drempel ook lager voor de priveyogales. Ik verzorg veel yogalessen voor zorginstellingen waar ik ook langs kom voor yogaprivelessen. Deze privélessen kunnen bestaan uit rolstoelyoga, stoelyoga, yoga therapie of ontspanningstherapie. Yoga in zorginstellingen werkt ook veel met de ademhaling.

yoga buiten bij een zorginstelling

Ontspanning bij de yogales in een zorginstelling

Ontspanning is voor iedereen belangrijk. Wanneer je in zorginstellingen woont dan wordt de dagelijkse ontspanning zelfs een noodzaak. Aan het einde van de yogales is er altijd een ontspanning waarbij we de spieren heel bewust aanspannen en ontspannen. Ook gebruiken we visualisaties of mooie muziek in combinatie met de yogaoefeningen.

Buiten yoga

yogales bij een zorginstelling

De mooiste yogalessen bij een zorginstelling zijn de buitenyogalessen. Veel zorginstellingen hebben vaak een mooie tuin of terras voor de yoga. Het voelt voor mij nog steeds bijzonder om met een aantal mensen onder een mooie boom in de schaduw yoga te verzorgen. De natuur en yoga zijn dus een mooie combinatie.

Wie verzorgt de yoga bij zorginstellingen

Yogadocent Berry Steenbruggen verzorgt al meer dan 30 jaar speciale yogalessen. Deze “speciale yogalessen” verzorgt Berry bij ouderen thuis, bij mensen die uitvalverschijnselen hebben en in de verslavingszorg. Deze speciale yogalessen zijn de afgelopen jaren een specialisme geworden voor Berry. Yoga in zorginstellingen wordt vaak gecombineerd met stoelyoga.