Yoga bij een echtscheiding

Yoga bij een echtscheiding

Een echtscheiding is geen taboe meer

Yoga bij een echtscheiding, de afgelopen jaren zie je dat steeds meer 55 plussers uit elkaar gaan. In mijn eigen omgeving heb ik zelfs wat mensen van 75 plus die uit elkaar gaan. Vroeger was een scheiding nog een taboe en bleef je bij elkaar tot in de dood, dat hadden velen zelfs nog beloofd. Ook speelde vaak mee de financiën of de kinderen om niet te gaan scheiden. Maar de laatste tijd zie je steeds meer mensen die nog op latere leeftijd kiezen voor een leven zonder trammelant. Een nieuwe liefde is zelfs mogelijk op latere leeftijd.

Waarom yoga bij een echtscheiding?

Er wordt gezegd dat alle indrukken worden opgeslagen in het lichaam. In de afgelopen 35 jaar heb ik gezien in mijn yogapraktijk dat het lichaam zo mooi te gebruiken is om een scheiding te verwerken. Veel therapeuten gebruiken alleen maar het hoofd. Wanneer je vanuit het lichaam en vooral vanuit het eerste en tweede chakra het lichaam integreert dan wordt het loslaten een stuk gemakkelijker. Yoga bij een echtscheiding is niet alleen yogaoefeningen. We gebruiken ook de mantra’s, visualisaties en de mudra’s.

Combineer yoga eens met therapie

Veel cursisten die yoga bij een echtscheiding toepassen combineren dit met een psycholoog. Deze combinatie is zo mooi. Vaak hoor ik van cursisten “het is net of je met de psycholoog samenwerkt”. Toeval of niet maar wat je bespreekt met de therapeut wordt gevoeld in het lichaam door de yoga. Yoga bij een echtscheiding werkt holistisch.

Shiva en yoga bij een echtscheiding

Bij de yoga gebruiken we veel de Shiva energie. Shiva is de destroyer, dit klinkt misschien dramatisch maar wanneer je oude energie achter je kunt laten dan is er weer ruimte voor wat nieuws.

 

Gratis intake bij yoga en een echtscheiding

Bij een gratis intake bij yoga en een echtscheiding kun jij voelen wat de combinatie lichaam, geest en yoga voor jou kan betekenen bij het loslaten en verwerken.