yoga bij 5000 boeddhabeelden

Yoga bij 5.000 Boeddhabeelden.

Yoga bij 5.000 Boeddhabeelden, in de zomer van 2016 hoor ik heel toevallig (of juist helemaal niet) over een Peter met een verzameling boeddhabeelden in een oude Katholieke kerk hier in Deventer. Een niet veel voorkomende combinatie! Zo raakte ik in contact met Peter Vredeveld.

Al op zijn zeventiende raakt Peter gefascineerd door boeddhabeelden. Hij gaat op naar diverse Aziatische landen en koopt daar boeddha’s. Na jaren verzamelen heeft hij een indrukwekkende collectie opgebouwd en het bedrijf “Aziatische kunst” ontstaat. De hoeveelheid boeddha’s wordt alsmaar groter en de boerderij waar hij woont, wordt te klein. De  inmiddels 5.000 beelden hebben meer ruimte nodig. Peter gaat op zoek naar een nieuw en sfeervol onderkomen voor zijn boeddha’s….

Intussen staat al een poos de Vianneykerk aan de Rielerweg in Deventer leeg. De kerk wordt het laatst gebruikt voor een rooms-katholieke dienst in 2014. Een bijzonder monumentaal pand met een hele mooie uitstraling! En zo wordt Deventer, waar ik al dertig jaar yogalessen geef, de woonplaats voor zijn Boeddha galerie.

 

Yoga bij 5.000 Boeddhabeelden, eens per jaar

Mijn nieuwsgierigheid is gewekt!
Als eerste door mijn geloof, waar ik van jongs af aan mee opgevoed ben. Waardoor Gods huis mij zo vertrouwd is geworden.
Ik groeide op, kreeg belangstelling voor yoga en werd yogadocent. Tot op de dag van vandaag vind ik het nog steeds bijzonder om yoga met zoveel mensen te delen. Hierdoor groeide ook mijn spirituele ontwikkeling en mijn interesse in Aziatische landen, waar ik talrijke bijscholingen heb gevolgd. Die reizen hebben mij ook een mooie (bescheiden) collectie boeddhabeelden opgeleverd. Het symbool van schoonheid. Al jaren lang staan ze te pronken op het altaartje bij mij thuis….

Zoveel gelijkenissen, ik besluit een afspraak met hem te maken!
Ik ga naar hem toe in de overtuiging veel gespreksstof met hem te kunnen delen.
Wanneer ik het kleine zijdeurtje van de kerk open en naar binnen ga, ben ik sprakeloos.
Duizenden roerloze gestaltes in de serene kerk.
Liggende boeddha’s van hout, hele kleintjes van marmer in meditatiezit op de kerkbanken.
Maar ook rechtop staande boeddha’s van brons, sommige bijna zo groot als ik!
Het wemelt van stijlen, materialen en kleuren totaal verschillend maar in harmonie met elkaar.
Als een grote familie heten ze mij welkom in de prachtige kerk.

Yoga bij 5.000 Boeddhabeelden

Yoga bij de Boeddha en je hart openen

Hier komen ineens zoveel dingen samen!  Mijn gereformeerde achtergrond, een rooms-katholieke kerk en het boeddhisme, wat door de Boeddhabeelden tot uiting komt.
Wat zou het mooi zijn om yogalessen te kunnen verzorgen in deze kerk. Mijn vorm van yoga in de vorm van asana’s, ontspanningsoefeningen en meditatiepassen goed in de sfeer van de kerk met beelden.
Peter reageert gelukkig positief en enthousiast op mijn voorstel en zo ontstaat er iets leuks, yoga bij 5.000 Boeddhabeelden!
Eens per jaar ga ik dus op deze prachtige plek boeddha yoga lessen geven. Deze Yoga bij 5.000 Boeddhabeelden zijn yogalessen voor het vierde chakra met veel hartopeners. Open je hart eens in deze energie.

Kijk eens op het onderstaande filmpje

Boeddha yoga workshop

Ik wil jullie graag uitnodigen voor yoga bij 5.000 Boeddhabeelden.
Aan de Rielerweg 71-73 in Deventer.
Bijdrage € 10,-

Boeddha yoga workshop
5000 Boeddha’s in Deventer

Aanmelding per mail is bevestiging!!  Info@yogaberrydeventer.nl

Heb je belangstelling voor yoga bij 5.000 Boeddhabeelden, graag even een mailtje naar info@yogaberrydeventer.nl!
En kijk voor nog meer informatie op:     https://aziatischekunst.com/Boeddha yoga workshop,

Met yogagroet,
Berry