Yoga Berry yoga

Yoga Berry Yoga, review

Yoga Berry Yoga, ontstaan uit 30 jaar lesgeven

Yoga Berry Yoga, ongeveer 35 jaar geleden begon ik met Raja yoga, we mediteerden een half uur, yogaoefeningen een dik uur en een uur theorie. Het boek wetenschap van de ziel werd gebruikt bij de theorie. Later deed ik lichaamswerk bij Venwoude en tantra weekenden. In India bij mijn goeroes kwam ik andere vormen van yoga tegen en deze yoga integreerde ik in mijn yogalessen. Mijn yogadocent in Nederland zei eens “door een goede yogales word je geraakt”. Dat herkende ik, want vaak stonden de tranen in mijn ogen na de yogales. Omdat ik thema’s gebruik zoals loslaten, voelen, enz. merk je dat dit thema’s zijn die je in het dagelijks leven kunt toepassen.

YogaberryYoga, in het begin even vreemd

yoga berry yoga, wel geaarde yoga

Yoga Berry yoga is geen zweverige yoga!

Wanneer je een proefles bij mij volgt, dan is het in het begin misschien even wennen. Tijdens de yogales vraag ik je veel, zoals “voel je dat de ene arm langer is dan de andere?”. Bij deze vragen hoef je geen antwoord te geven. Deze vragen helpen je om naar binnen te gaan, naar je gevoelens. Het is misschien een dubbel gevoel, aan de ene kant praat ik wat meer, maar aan de andere kant kom je wel in je eigen energie. Na een paar yogalessen ben je er aan gewend.   Je merkt dat het praten van mij langs je heen gaat, maar dat de kern van wat er gezegd wordt je raakt.

Yoga Berry Yoga en de weerstanden

Het denken wil niet graag naar je gevoel. Er komen dan weerstanden op, je gaat gevoelens voelen die je misschien wel hebt weggestopt. Door het doorvoelen van gevoelens kun je negatieve gevoelens loslaten. Maar het denken gaat zich ergeren aan mijn praten, de kaarsjes in het midden van de groep of de temperatuur in de zaal. Wanneer je dat in de gaten hebt kun je lachen om je eigen ego. De Deventer yoga brengt je dus dicht bij jezelf door voelen en het herkennen van je weerstanden.

Yoga Berry Yoga is heel toegankelijk

Je eerste yogales is een proefles en gratis. Ook verzorg ik in overal yoga in Deventer en omgeving zodat je een gemiste yogales gemakkelijk in kunt halen. Dus welkom voor je eerste yogales op de yogamat in Deventer, Twello, Epse of Terwolde! Geef deze vorm van yoga een maand de kans en dan merk je hoe diep het doorwerkt in lichaam,  geest en ontspanning.