yoga bedevaart

Yoga bedevaart Kevelaer

Yoga bedevaart, die twee gaan goed samen

Yoga bedevaart, yogaoefeningen doen op bijzondere plekken voel je heel goed. Ondanks dat ik niet katholiek ben opgevoed, ben ik wel afgereisd naar Kevelaer in Duitsland. Een bijzondere plek om te mediteren en om yoga te beoefenen. Deze plaats nodigt je uit om te zakken in jezelf en de energie van deze plek. Er zijn verschillende plekken dicht bij elkaar die je kunt uitproberen voor je meditatie. Mijn voorkeur ging uit naar de kaarsenkapel en de genadekapel.

Yogabedevaart en gebedenboekje

Op marktplaats vond ik een gebedenboekje Kevelaer. Dit boekje hebben we dus regelmatig gebruikt. Ook staat daar veel informatie in over bedevaartsoord Kevelaer. Er is een gebed bij het verlaten van Kevelaer, een gebed bij hulp, enz..

Yoga bedevaart en kaarsjes opsteken

yoga bedevaart

Wij hadden onze eigen kaarsen meegenomen naar Kevelaer. Voor alle zieken en mensen in nood die wij kennen hebben we een kaarsje opgestoken en ook het gebed van hulp gebeden. De kaarsen kapel is een mooie meditatieplek en tegen de muur aan buiten kun je de kaarsen aansteken.

 

Yoga bedevaart en mediteren

yoga bedevaart meditatie

Kevelaer is dus een ideale meditatieplek. Er zijn zoveel mooie plekken waar je in stilte kunt ZIJN. Aan de zijkant van de kerk is een klein kapelletje en wanneer je daar zit dan hoor je het stromen van het water van een fontein buiten. Dit is ook een mooie plek om te mediteren.

Yoga bedevaart en de cadeautjes

Tijdens onze yogareis hebben we in Kevelaer veel yoga cadeautjes ontvangen. We hadden het plan om de kruisweg te lopen. Maar in Kevelaer kwamen we een groep bedevaartgangers tegen uit Heusden, inclusief pastoor en blaaskapel. Met hun hebben we samen de kruisweg afgelegd. In de kerk zaten we te mediteren en toen begon er een dienst in het Nederlands. Zelfs de laatste dag voor ons vertrek zagen we bij de voorste bank in de kerk een koperen bordje met een tekst waaruit bleek dat moeder Theresa daar gezeten had. Meteen daar even gemediteerd.

Yogabedevaart en kruistocht

yoga bedevaart

Wij hebben dus de kruistocht gelopen met de mensen uit Heusden en omgeving. Regelmatig zijn er bedevaartgangers die de kruistocht lopen, je kunt mooi met ze meelopen. Vraag even naar een boekje met de gebeden.

Yoga bedevaart Kevelaer 360 graden foto’s

Tijdens onze yoga bedevaart zijn er mooie 360 graden foto’s gemaakt. Kijk eens op deze link.

December 2022

In december 2022 staat er een nieuwe spirituele reis gepland naar Kevelaer. Dan zijn we samen met veel bedevaartgangers met Kerstmis op deze magische plek. Stuur een mail wanneer je virtueel wilt meereizen.