Yoga Bedevaart 360 graden foto’s

Yoga bedevaart, die twee gaan goed samen

Yoga bedevaart, yogaoefeningen doen en mediteren op bijzondere plekken doen je goed. Ondanks dat ik niet katholiek opgevoed ben reisde ik af  naar Kevelaer in Duitsland. Een bijzondere plek voor een yogapractice. Deze plaats nodigt je uit om te zakken in jezelf en de energie van deze plek, reflectie op zijn tijd brengt je weer dicht bij jezelf. Er zijn in Kevelaer verschillende plekken dicht bij elkaar die je kunt uitproberen voor je meditatie. Mijn voorkeur ging uit naar de kaarsenkapel en de genadekapel, maar er zijn zoveel plekken om je yogapractice te beoefenen.

Yogabedevaart en gebedenboekje

Op marktplaats vond ik een gebedenboekje Kevelaer. Dit boekje hebben we dus regelmatig gebruikt. Ook staat daar veel informatie in over bedevaartsoord Kevelaer. Er is een gebed bij het het verlaten van Kevelaer, een gebed bij hulp, enz..

Yoga bedevaart en kaarsjes opsteken

yoga bedevaart

Wij hadden onze eigen kaarsen meegenomen naar Kevelaer bij de yoga bedevaart. Voor alle zieken en mensen in nood die wij kennen hebben we een kaarsje opgestoken en ook het gebed van hulp gebeden. De kaarsen kapel is een mooie meditatieplek en tegen de muur aan buiten kun je de kaarsen aansteken.

Yoga bedevaart en mediteren

yoga bedevaart meditatie

Kevelaer is dus een ideale meditatieplek tijdens je yogapractice. Er zijn zoveel mooie plekken waar je in stilte kunt ZIJN. Aan de zijkant van de grote kerk is een klein kapelletje en wanneer je daar zit te mediteren dan hoor je het stromen van het water van een fontein buiten. Dit is ook een mooie plek om te mediteren bij je yoga bedevaart.

Yoga bedevaart en de cadeautjes

Tijdens onze bedevaartyogareis hebben we in Kevelaer veel yogacadeautjes mogen ontvangen. We hadden het plan om de kruisweg te lopen, maar konden niet een invulling vinden. Welke teksten lees je bij de staties en welke gebeden doe je wanneer je loopt van statie naar statie? Maar in Kevelaer kwamen we een groep bedevaartgangers tegen uit Heusden, inclusief pastoor en blaaskapel. Met hun hebben we samen de kruisweg afgelegd, zo konden we ook met deze groep de gebeden en rituelen delen.

In de kerk zaten we op een ochtend te mediteren en toen begon er een dienst in het Nederlands. Dit was wel een verrassing voor ons. Het was een mooi spiritueel cadeautje om in het buitenland een kerkdienst te volgen in het Nederlands. Zelfs de laatste dag nog een spiritueeel cadeautje, voor ons vertrek zagen we bij de voorste bank in de kerk een koperen bordje met een tekst waaruit bleek dat moeder Theresa daar gezeten had. Meteen op deze plek even gemediteerd.

Yogabedevaart en kruistocht

yoga bedevaart

Wij hebben dus deze kruistocht gelopen samen met de mensen uit Heusden en omgeving. Regelmatig zijn er bedevaartgangers die de kruistocht lopen, je kunt mooi met ze meelopen. Vraag aan een deelnemer in de groep even naar een boekje met de gebeden en de toelichting. Het is zo mooi de mensen die je ontmoet bij je yoga bedevaart.

Yoga Bedevaart in 360 graden

Bekijk hier de 360 graden foto’s van Kevelaer. Deze fototechniek geeft veel extra’s. Bij een 360 graden foto zie je nu ook de mooie plafonds in de kapel. Ook zie je het mooie plein met een mooi overzicht van alle te bezichtigen heiligdommen. Je kunt bij onderstaande foto’s rondom kijken. Bij een telefoon klik de foto aan en beweeg met je vinger over de foto. Bij de computer gebruik je de muis.

Hier onder de kaarsenkapel. Aan de wanden hangen allemaal mooie herinneringen van groepen die Kevelaer bezocht hebben. Aan de buitenmuur kun je een kaars branden.

Wij mochten in de kaarsenkapel samen met een bedevaart groep uit Heusden een mooie dienst meemaken. Deze groep was inclusief een groep musici. De geestelijken uit Heusden, de mensen en de muziek gaven het geheel een mooie spirituele sfeer.

Deze kapel zit links van de grote kerk. Een hele mooie plek om te mediteren. Je hoort het water van de fontein buiten.

Hier onder een foto van de grote kerk. Kijk eens naar het plafond bij deze 360 graden foto!

Hier onder de genadekapel. Zowel voor de kapel op de houten bankjes als in de kapel is het goed mediteren. In dit kapelletje voel je de energie. Bij deze foto ook een mooi overzicht over het pleintje.

De onderstaande foto geeft een mooie indruk in het kapelletje.