yoga vakantie

Yoga Balireis voor yogadocenten

BUKIT ASRI LODGE, EEN PARADIJSJE OP BALI

Yoga Balireis, Ik, Berry Steenbruggen, ben al meer dan dertig jaar met toewijding en overgave fulltime werkzaam als yogadocent in Deventer en omgeving. De inspiratie voor mijn yogalessen krijg ik vooral op Bali, waar ik al sinds 1999 regelmatig te vinden ben. Hoe vaak ik geweest ben weet ik niet meer, ik ben de tel na zoveel keren inmiddels kwijtgeraakt…..
Wel kan ik zeggen dat Bali na zoveel jaren mijn tweede huis is geworden!

Yoga Balireis, voor mij als yogadocent

Bali, een ongelofelijk mooi eiland voor bijscholing voor een yogadocent. In de beginjaren heb ik veel tijd doorgebracht in de ashram in Candidasa met natuurlijk volop yoga, maar zo heb ik bijvoorbeeld een paar jaar geleden ook veel geleerd van een vijfdaagse schudmeditatie van de energiemeester Ratu Bagus op Bali. Bovendien raak ik elke keer opnieuw gefascineerd door de talloze tempels, de adembenemende rijstvelden, romantische zonsondergangen aan zee en vooral niet te vergeten de Balinezen, die mij telkens weer hartelijk ontvangen. Ik heb gelogeerd bij Balinese families tijdens de yoga Balireis, thuis in Ubud. Maar ook in een heel eenvoudig huisje aan zee heb ik overnacht en in een luxe resort midden in een rijstveld in Munduk. Totdat een yogacursiste mij afgelopen najaar wees op een wel heel bijzonder plekje om te verblijven op Bali! Toen ze dit zag was de link met mij als yogadocent natuurlijk snel gelegd. De yoga Balireis kreeg een andere energie.

Bukit Asri Lodge

En zo ontdekte ik in december 2017 dus Bukit Asri Lodge, een klein paradijsje op Bali, gelegen vlakbij Amlapura en slechts twee uurtjes rijden vanaf het vliegveld in Denpasar.
Nieuwsgierig en verwachtingsvol liep ik daar de poort door naar binnen en ik was meteen diep onder de indruk van wat ik aantrof: een schitterende villa rees voor mij op, gebouwd in koloniale stijl, omringd door een heel aanlokkelijk zwembad met daarnaast een parkachtige tuin voorzien van de meest exotische planten en bloemen.

Yoga Balireis, waar?

Het resort bestaat uit een villa met vijf stijlvolle bungalows en een aantal familiekamers, allemaal bijzonder smaakvol en met oog voor details ingericht. Hier wilde ik meer van weten! Bukit Asri Lodge is in handen van de Nederlandse familie Vos, met wie ik dus vlot en gemakkelijk in gesprek kwam. Het toeval wilde dat zij enthousiaste plannen aan het smeden zijn om het resort te verbouwen tot een yogalocatie! Ze hebben het voornemen om yogi’s in hun lodge heerlijk op adem te laten komen, in alle rust yoga te beoefenen met hun cursisten en zich heerlijk te laten verwennen met alles wat deze mooie plek te bieden heeft. In heel korte tijd heb ik volop genoten van deze bijzondere plek, ik heb gemediteerd onder een boom in de tuin, wateryoga gedaan in het zwembad en asana’s op het terras voor de bungalow. Toen het avond werd heb ik me tegoed gedaan aan een heerlijke Indonesische rijsttafel.

Een paradijsje op aarde

Op het door olielampjes verlichte terras, zodat ik op dat moment “de stille kracht” van Bali kon voelen. Om daarna de dag af te sluiten met een goede nachtrust in één van de bungalows daar, van alle comfort en gemakken voorzien. De volgende dag liet ik Bukit Asri Lodge met weemoed achter, vast van plan hier zeker nog eens een keer naar toe te gaan. Dit is dus werkelijk een topper. Een aanrader voor yogadocenten die een bijzondere en onvergetelijke yogavakantie willen organiseren voor hun cursisten of andere belangstellenden. Een plek waar behalve je cursisten, ook jijzelf tot rust kunt komen. Hier kun je je volledig wijden aan het geven van je yogalessen in een sfeervolle yogaruimte. Vanaf je yogamatje kijk je tijdens je yoga balireis op de planten en bloemen in de tropische tuin, om daarna een verkwikkende duik in het zwembad te kunnen nemen.

Yoga Balireis en mogelijkheden

En wil je je een keer buiten de lodge begeven, maak dan met de eigenaar van het resort een mooie wandeling in de omgeving, breng een bezoek aan de markt in Amlapura of geniet van een dagje zon, zee, strand in Pasir Putih. Voor 100% kun je je hier dus richten op het geven van yoga aan je cursisten, zowel binnen als buiten. Verder hoef je helemaal niets te doen. Alles er om heen wordt voor je verzorgd door de familie, bijgestaan door een Balinese staf, die er alles aan doet om het je helemaal naar de zin te maken. Ook wordt er iedere dag heerlijk voor je gekookt, desgewenst vegetarisch, met verse lokale producten van het eiland. Je hoeft zelf dus niet in de keuken te staan.
Hier kun je in je eigen energie blijven op een rustige plek, zonder prikkels van buitenaf. Geen drukte en geen stress. Heb jij al vaker gedacht aan een yoga Balireis met je cursisten, maar dan “anders dan anders” en lukt het je maar niet een geschikte locatie te vinden? Dan is dit je kans!

Yoga Balireis

Tien redenen om naar deze bijzondere lodge te gaan bij je yoga Balireis:

1.  Dagelijks yoga en mindfulness zowel binnen als buiten
2.  Lekkere, gezonde, evt. vegetarische maaltijden, fruit en andere verse producten
3.  Mooie wandelingen met de eigenaar in de buurt van de lodge
4.  Leuke dagtripjes naar één of meerdere van de indrukwekkende tempels in de
omgeving of naar de Balinese dorpjes met kleurrijke markten
5.  Eenvoudigweg volop genieten van het zwembad bij de lodge, de natuur, het strand
en de zee, waar je schitterend kunt snorkelen
6.  De lodge heeft Nederlandse eigenaren, de taal is dus geen probleem
7.   Een schitterende locatie voor je yoga Balireis, veel privacy in je eigen bungalow
8.   Heerlijke massages, manicure- en schoonheidsbehandelingen op het eiland
9.   Op verzoek kan priester Nyoman een yoga sessie geven (hij spreekt Engels).
10. Je hoeft geen tijd te verdoen met allerlei beslommeringen tijdens de Balireis, alles wordt voor je
geregeld.

Meer weten?

Heb je voor de yoga Balireis belangstelling, vragen of wil je meer informatie over een yogavakantie in Bukit Asri Lodge, neem dan contact op met Maarten Vos, e-mail welcome@bukitasrilodge.nl.

Wanneer je vragen hebt m.b.t. de yoga op Bali, dan kun je mij ook bellen of mailen, tel. 0618735591 of info@yogaberrydeventer.nl.

Met yogagroet,
Berry Steenbruggen