yoga asana

Yoga asana in Deventer Twello Colmschate

YOGA ASANA BIJ DE KLASSIEKE YOGA

Yoga asana, er zijn ongeveer 1.000 verschillende asana’s, yogahoudingen, in staande, zittende en lliggende posities. Wanneer je bij afbeeldingen kijkt onder google van asana’s zie je slanke yogí’s in bijna onmogelijke houdingen staan om nog leniger te worden. Het doen van asana’s maakt dat je gezonder wordt, soepeler en lekkerder in je velt zit. Maar yogi’s leren hier ook aandacht voor zichzelf te krijgen, bewuster in het leven staan en grenzen te verleggen, zowel op het lichamelijke als op het spirituele vlak.

 4 TIPS BIJ EEN YOGA ASANA

 1.      Elke yoga asana heeft zijn eigen ademhaling! Doe je een asana voor je schouders dan zal je ademhaling anders aanvoelen dan wanneer je aandacht naar je benen gaat bij een aardingsoefening zoals we die vorige week hebben gedaan.

2.      Grenzen voelen bij het doen van een yoga asana. Waar liggen jouw grenzen wanneer je in een houding bent, laat je mij je grenzen aangeven of bepaal je die zelf? Ga je over je grenzen heen omdat je misschien niet onder wilt doen voor degene die naast je ligt. Of lukt het je om in je eigen energie te blijven, je ogen gesloten te houden en te luisteren naar je lichaam. Kun je van daaruit ontspannen en voel je dat je daarna weer een stukje verder komt in een houding?

yoga asana

3.      Wanneer je bij mij de yoga asana beoefent, dan kies je voor hathayoga, de klassieke vorm van yoga waarbij een evenwicht tussen spanning en ontspanning centraal staat. In een hathayogales gaan we met de aandacht naar binnen. Je zult meer rust ervaren, dichter bij jezelf komen en beter kunnen slapen.

4.      Ontdek eens tijdens een yoga asanales wat bij jou past, welk thema spreekt je het meeste aan. Yoga is geen gymnastiekles, kent geen prestatiedrang. Ervaar hoe je door inspanning leert te ontspannen en na de ontspanning weer verder kunt gaan in een yoga asana. Of ga eens lekker in je buik ademhalen wanneer je in een houding bent. Adem eens in bij de inspanning en uit bij een ontspanning en vergelijk eens wanneer je het andersom doet, mooi om eens mee te experimenteren.

Yogaasana in Deventer en omgeving

Er zijn in Deventer en omgeving veel yoga asanalessen, zo kun je terecht buiten Deventer in Twello, Terwolde, Epse en op de Worp net aan de rand van Deventer. In Deventer zelf zijn er yogalessen in De Vijfhoek en Borgele.