yoga arts Deventer

Yoga arts Deventer, genees jezelf met aandacht

Yoga arts Deventer

Wanneer je ergens last van hebt, hetzij lichamelijk of geestelijk ga je naar de dokter, ga daar vooral mee door. Maar je kunt ook naar je blokkades kijken op de yoga arts wijze. Bij yoga kijken we holistisch naar de kwaal. Wanneer je angstig bent of onzeker dan neemt de spierspanning toe. Wanneer de spierspanning toeneemt dan ga je hoger in de borst ademen en minder in de buik. Zelfs het denken verandert, negatiever. Bij yoga kijken we naar al deze omstandigheden en pakken ze aan op de yoga dokter wijze.

Yogadokter, je eigen arts

Bij yogadokter Deventer ben je verantwoordelijk voor je eigen gezondheid. Dit is niet makkelijk want je ego wil graag horen van een ander wat je moet doen. Bij yoga arts Deventer gaan we de relatie zien tussen lichaam en geest. Veel lichamelijke ziekten worden ook gedeeltelijk bepaald door je geest. We kennen niet voor niets de uitdrukking “te veel hooi op je vork nemen” of  “je rug rechten” en wat denk je van “je nek uitsteken”. Bij de “echte dokter” zie je ook steeds meer hulp apps en dat je thuis al kunt opzoeken wat de kwaal is en wat je kunt doen. Zo kun je de yogaarts ook zien. Een extra ingang naar een lichaam in balans en gezond.

Yogaarts Deventer en yoga privelessen

In een groepsyogales leer je al aardig te kijken als een yoga arts. Maar in een yoga priveles kunnen we samen nog doelgerichter kijken naar je klachten en blokkades. We gebruiken veel yogatechnieken zoals: yogahoudingen, ademhalingstechnieken, yogamantra’s, yoga mudra’s en yoga visualisaties.

YogaartsDeventer

Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig en werd zelfs ziek. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen en dat ik de yoga dokter in mijzelf moest opzoeken. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga en ontspanning. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op yogales. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde en ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven maar ook een manier van leven, de yogadokter in mij was wakker geworden.

Berry Steenbruggen van inkoper naar yoga arts

yoga arts
Probeer yoga eens voor genezing

Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd en nog steeds volg. In december 2019 reis ik weer af naar de yoga artsen in India. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven en om yoga artsen om mij heen te zien groeien.