pijn

Pijn bestrijding in Deventer door yoga

Yoga bij pijn en als pijnbestrijding in Deventer Epse en  Twello.

Pijn bestrijding,  yogahoudingen hebben bewezen uitstekend te helpen bij chronische of steeds terugkerende pijn. Je moet dan denken aan rugpijn, reumatische artritis pijn, premenstruele pijnklachten etc. Yoga kan een heilzame leidraad zijn voor het beëindigen van lichamelijk, maar ook mentaal lijden. Stress, angst en depressie kunnen pijn niet alleen verergeren, maar óók veroorzaken. Yoga als pijnbestrijding combineert de meest recente inzichten uit het ¿mind-body¿-onderzoek met traditionele yogawijsheid. Kelly Mc Gonical leert ons anders te denken over pijn en de oorzaken ervan. Ook stelt zij ons in staat door middel van eenvoudige oefeningen chronische pijn te verminderen of weg te nemen. Kelly McGonigal studeerde psychologie aan de Stanford University. Ze is een zeer ervaren yogalerares en hoofdredacteur van het blad International Journal of Yoga Therapy. Eerdere publicaties van haar zijn Yoga as medicine en Examining your doctor.

Pijn? Yoga helpt

Recensie(s) Bij pijn en yoga

Wanneer je leert luisteren naar het lichaam en de pijnklachten beter gaat begrijpen kun je aan je werkelijke behoeften tegemoetkomen. Gedachten en emoties over pijn vormen het onderdeel ‘lijden’ van de pijnervaring. Eenmaal ontwikkelde gewoonten manifesteren zich in de vorm van chronische stress en pijnreacties. Het afleren van deze gewoonten gebeurt het beste door het aanleren van gezonde reacties. Yogaoefeningen en meditatie helpen om weer te leren omgaan met energie. Ook om in contact te komen met je innerlijke wijsheid en een natuurlijk gevoel van welzijn. De oefeningen beginnen met het ontwikkelen van adembewustzijn en rustige rekoefeningen.

Je kunt natuurlijk ook eens een proefles yoga proberen en ervaren wat yoga voor jou kan betekenen bij pijn klachten.

Pijn? Yoga kan je helpen

Yoga in Deventer en omgeving

Ik verzorg al meer dan 30 jaar yogalessen in  Deventer.

Meer dan 1000 mensen hebben in Deventer, Twello ,Terwolde en Epse en Gorssel al mogen ervaren wat yoga  voor hen kan betekenen. Je kiest bij mij voor een totale yogabeleving met  12 yogalessen in de week.  Wateryoga in het zwembad De Schaeck in Twello.  Zwangerschapsyoga samen Met Ellen Dijkstra. Elke week ontvang je het yoganieuws met informatie over de komende yogales. Ik ondersteun je met yogaboeken. Er zijn  elke werkdag meerdere yogalessen in Deventer, dus een gemiste les kun je gemakkelijk inhalen. Er zijn ook privélessen om beter met pijn om te gaan. De yogalessen zijn vaak op bijzondere plekken, zoals spirituele ruimten (kerken). In de zomer (juli en augustus) is er yogales buiten. De vakanties sluiten mooi aan bij het basisonderwijs, dus geen afwijkende vakanties t.o.v. de scholen.