yoga 360 graden foto

Yoga 360 graden foto, meer beleving

Yoga 360 graden foto, waarom?

Yoga 360 graden foto, in de afgelopen 30 jaar yoga had ik altijd mooie yoga foto’s. Irene Gerritsen heeft mij veel mooie foto’s gegeven, zelfs op Bali hebben we samen mooie foto shoots gemaakt. Maar yoga is een beleving en je zag altijd maar een klein deel. Nu met de yoga 360 graden fotografie is de yoga beleving nog intenser. Veel foto’s maak ik in een mooie omgeving en deze omgeving zie je nu mooi.

Yoga 360 graden foto, waar?

Regelmatig reis ik naar India, de yoga roots, dit jaar (2019) naar het mooie Ellora. De grotten zijn daar zo mooi, vooral de Hindoeistische grotten. Nu is het mogelijk om de yogahoudingen te zien samen met de sfeer, rondom, in deze spirituele grotten. Je kunt nu ook inzoomen op een plek welke je beter wilt bekijken. Ik gebruik de 360 graden camera veel en vooral op schitterende yogalocaties, zoals de natuur, tempels en mooie gebouwen. De Theta v camera van ricoh bevalt mij heel goed.

360 graden foto, in mijn kamer

Yoga 360 graden foto met veel ruimte en Deventer

360 graden foto en meditatie

De theta+ app

De afgelopen dagen ben ik aan het experimenteren met de theta + app. Met deze app kun je gemaakte foto’s veranderen.

yoga 360 graden foto

yoga 360 graden foto

Statief

De afgelopen week ben ik bezig geweest om het statief onzichtbaar te maken. De camera is zo goed dat ook het statief zichtbaar is. Later meer hierover.

Om het statief onzichtbaar te maken op de foto was een poos problematisch. Een speciaal 360 graden camerastatief kost meer dan 400 euro. Nu heb ik de oplossing gevonden voor nog geen 70 euro. Vorige maand een stokstatief gekocht voor 59 euro en op marktplaats een grote fles. De fles voor een kwart gevuld met kattenvakvulling, om het statief in te prikken. Het enige nadeel is dat je veel moet meesjouwen. Tot nu toe erg tevreden hoe het gaat.