yinyoga

Yinyoga in een yang wereld geeft ontspanning

Wat is yinyoga?

Yinyoga is een meditatieve vorm van yogabeoefening, waarbij je helemaal naar binnen keert. Yin yoga kan een hele diepe ontspanning geven.  Bij yinyoga staan, zitten of liggen we langer in een houding dan bij gebruikelijk is bij de hatha yoga. We blijven zo’n drie tot vijf minuten in eenzelfde yogahouding en zijn nog meer op ons lichaam gericht. We worden ons niet alleen bewuster van het lichaam, maar we ervaren ook een stilte nadat we een poosje in een yogaasana zijn. Yin yoga kent 27 verschillende houdingen, die we vooral zittend of liggend doen. Yinyoga houdingen ondersteunen het bindweefsel, stimuleert de gewrichten en verbetert de weerstand. Het is ook fijn om te doen voordat je naar bed gaat, heerlijk ontspannen slapen. Maar ook voor sporters kan yin yoga een waardevolle aanvulling zijn.

YINYOGAHOUDINGEN EN AANDACHT, EEN PRACHTIG KOPPEL

Omdat in de yinyogalessen houdingen wat gemakkelijker zijn dan de yogalessen met yogaasana’s kun je wat langer in de houding zijn. Bij yinyoga hebben we aandacht voor de adem in de houding. Ook kun je aandacht hebben voor de gevoelens in het lichaam. De combinatie van yinyoga en die aandacht is heel ontspannend.

yinyoga
Yinyoga Deventer yin yogalessen

VIJF REDENEN OM YINYOGA TE DOEN

1. De oefeningen kun je lang aanhouden. Door naar binnen te keren bij het doen van yin yoga maak je langer contact met je lichaam en word je je nog meer van je lichaam bewust.

2.  Yinyoga geeft jouw de stilte alsof je even met retraite bent. Een stil lichaam geeft een stille en rustige geest

3. Voor de ongeduldige yogi’s onder ons: we gaan eens vijf oefeningen voelen. Hoe beleef je dit, ervaar je het als prettig, kom je tot rust. Of vraag je je misschien af hoe lang het duurt voordat je de asana weer uit gaat.

4. Wanneer je wat langer in een yinyoga houding blijft, kun je eens kijken of je hierin ook je grenzen kunt verleggen. Blijf je lekker lang ontspannen tot de vijf minuten voorbij zijn of gebruik je die tijd om eens te kijken hoever je hierin kunt gaan en hoe voelt dat dan?

5. Als laatste: geniet van de stilte wanneer je vijf minuten in een asana bent. Hier hoef ik denk ik weinig aan toe te voegen. Geniet!

Yinyoga Deventer privelessen

Alle yogavormen kun je ook als prive yogales in Deventer ontvangen door mij, inclusief de yinyoga.