wellness yoga

Wellness yoga, geniet en ontspan

Wellness yoga, wat is het?

wellness yoga, saunayoga

Wellness yoga, wellness is een mooi begrip, het staat voorveel dingen. Het betekent voor iedereen wat anders. Well, being is de kern. Maar in combinatie met yoga staat het voor balans en evenwicht. Dit evenwicht is zowel voor lichaam als geest. Een wellnessontspanning is meer dan naar de sauna gaan. In de afgelopen 30 jaar heb ik de wellness altijd gecombineerd met yoga. Yoga staat voor yuk en staat voor verbinding, yoga en wellnessontspanning verbinden.

Welness yoga, sauna yoga

De sauna is wel de bekendste wellnessontspanning vorm die wij kennen in Nederland. Er zijn sauna wellness centra waar yoga gegeven wordt. Bij Thermen Bussloo wordt ook vaak yoga gegeven. Zelf ga ik vaak naar de Veluwse Bron, daar mediteer ik veel en ook is daar de sauna yoga mijn favoriet. Wanneer je op zondag gaat om 10.00 uur zit je vaak alleen in de zoutsauna. Kijk even op bovenstaande links voor de uitleg van de meditatieyoga en de sauna yoga.

Wellnessyoga op Bali

wellness yoga bali

In de afgelopen jaren heb ik vaak de wellnessyoga opgezocht op Bali.  Vooral in Ubud zijn veel mooie plekken waar je kunt genieten van yoga en wellness. Ik denk aan Ubud bodyworks . Kijk ook eens naar alle wellnesscentra’s in Ubud. Ook kun je eens naar een ashram gaan, zoals de Ghandi ashram. Je kunt mij altijd bellen of mailen over de yogawellness op Bali, intussen heb ik het eiland een twintig keer bezocht voor de yogawellness.

Wellnessyoga in India

wellness yoga India

India is natuurlijk het land van de yoga. Iedere yogi moet daar gewoon geweest zijn. De ayurvedische centra in Kerala India staan het meest bekend om wellnessyoga. Geniet hier van de wellnessmassages volgens de ayurvedische traditie. Ook in Tamil Nadu zijn mooie wellnesscentra’s, net onder Madras, Mahabalipuram.

Wellness yoga in Fontana

wellnessyoga Fontana

Mijn favoriete plek is toch wel Fontana in Nieuwe Schans. Het is optimaal genieten van thermen baden, sauna, goed restaurant en hotel. Er worden regelmatig yoga dagen en weekenden georganiseerd. Ook is het restaurant goed in vegetarisch koken.  Het geneeskrachtige zout dat daar onder de grond zit tussen Bunde en Nieuwe Schans heeft al veel mensen verlicht van huidziektes en reuma.