wat is meditatie?

Wat is meditatie? Meditatie is niet zweverig

Meditatie en yoga

Wat is meditatie, van mijn oude leraar Krishnamurti heb ik het onderstaande geleerd en dat boeit mij nog steeds: Krishnamurti zegt dan dat de mens de waarheid moet ontdekken in de spiegel van zijn omgang met anderen.  Door inzicht te krijgen in zijn eigen bewustzijnsinhoud, door zuiver waar te nemen. Dit gebeurd niet door verstandelijke of zelfbeschouwend analyseren. Wanneer de mens gaat beseffen hoe zijn denken werkt zal hij zien hoe het de denker onderscheidt van de gedachte. De waarnemer van het waargenomene, de ervarende van de ervaring. Hij zal dan ontdekken dat dit onderscheid een illusie is. Dan blijft alleen het zuivere waarnemen over.  Dat inzicht is, zonder een spoor van het verleden of van tijd. Dat tijdloze inzicht veroorzaakt een diep ingrijpende verandering in de menselijke geest.

meditatieles Deventer voor meer balans

 

“Yogas citta vrtti nirodhah” oftewel “Yoga is het stilleggen van de wervelingen in de geest”

Meditatieles  Deventer is geïnspireerd door Osho. Osho heeft ook mooie dingen gezegd over mediteren. De wervelingen aanwezig in de geest bestaan uit gedachtes, gevoelens en herinneringen.  Deze “onrust”  zet zich vast als energieblokkades in verschillende energielichamen. Door de aanwezigheid van deze wervelingen in de geest, wordt onze Ware Identiteit, het Zien, Zijn of Bewustzijn, versluierd.

Waarom mediteren bij meditatieles Deventer?

Omdat het werkt! En waarom heet meditatie hier: eerste en laatste vrijheid? Omdat vrij te zijn van de mind de enige en ultieme vrijheid is. Wat is vaak het geheim achter opgewekte evenwichtigheid en een algemeen gevoel van welbehagen? Meditatie! Want zo voelt men zich als het hoofd een moment leeg is. Als de voortdurende stroom van gedachten een moment tot stilstand komt. Meditatie kan de stroom dopaminen die dat geluksgevoel veroorzaken verhogen. Dit zonder de extra calorieën van bijvoorbeeld chocola.

Meditatie legt de wervelingen van de geest stil bij meditatieles Deventer

Amerikaanse neuropsychologen hebben in een uitgebreide studie ontdekt dat regelmatige meditatie in de hersenen te zien is. Er spelen zich meer activiteiten af in de linker hersenhelft. En dit is precies het gebied waar ‘negatieve’ gevoelens in toom worden gehouden.  Dat zorgt voor een opgewekt gevoel van evenwichtigheid. Wat tot de conclusie leidt dat geluk iets is dat men kan leren, zoals het bespelen van een muziekinstrument. Alles wat je met oplettendheid doet is meditatie. Het gaat niet om de handeling, maar om de hoedanigheid die je aan je handeling toevoegt.’

Meditatie en yoga bij meditatie Deventer

Op donderdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur is er dus  een  yogales met meditatieles  in de Schalm. Kom eens voor een gratis proefles volgem in Deventer en ervaar de ontspanning van yoga met meditatie.

Kijk ook eens bij yogaTwello, yoga Deventer, yoga Diepenveen, yoga Spikvoorde, yoga Epse, yoga Gorssel en yoga Terwolde. Voeg het woordje Berry even toe bij google.