Wat doet yoga, het geheim bij een yogales

Het geheim wat jij voelt in een yogales

Wat doet yoga, veel mensen in onze maatschappij snakken er naar. Veel lichamelijke kwalen hebben als oorzaak spanning of stress. Rug pijn is zelfs bij de dokter al bekend in relatie met spanning. Maar dat vermoeidheid of slecht slapen in verband staan met stress is soms zelfs nog een taboe. Na meer dan duizend mensen behandeld te hebben en ze weer laten voelen wat ontspanning, reik ik je de sleutel aan toe tot ontspanning.

wat doet yoga

Wat doet yoga, aandacht

Omdat we vaak twee of zelfs drie dingen tegelijk doen is er weinig aandacht voor wat we doen.  Ik geloof zelfs dat deze aandacht genezend is.  Waar aandacht is daar is weinig of geen denken. Het denken geeft vaak die spanning en onrust. Je kunt de aandacht eens gaan richten op kleine dingen, zoals het theedrinken of het eten koken. Probeer je zintuigen te gebruiken, ruik het eten en voel goed met je handen.

Wat doet yoga met de adem

Bij bijna alles kun je je bewust zijn van de adem. De combinatie van adem en wat je doet geeft een diepe ontspanning. Vooral wanneer we ons richten op de buikademhaling. Veel mensen gebruiken deze buikademhaling zelfs om ontspannen in slaap te vallen. De adem brengt je in het hier en  nu en ver van het denken of zelfs piekeren.

Ontspanningsoefeningen en het langer maken van de spieren

Bij veel oefeningen rekken we de spieren die door stress zijn verkrampt en korter zijn geworden. Ook kun je   de spieren sterker maken door bepaalde oefeningen. Hierin kun je eens kennis maken met de hatha yoga. Ha Tha wil zeggen het bewust worden van het verschil in de spieren. Het aanspannen en ontspannen en het korter en langer worden van de spieren. Hierdoor komt er een natuurlijk evenwicht. Dit evenwicht ontspant.

Ontspanning en het naar “binnen” toe gaan

In onze maatschappij zijn we erg naar buiten toe gericht. We moeten alles in de gaten houden! Door heel bewust te zijn van je adem, lichaam, gevoelens en het denken ontstaat er een diepe ontspanning. Wanneer iets doet met de ogen dicht ontstaat er een hele bijzondere ontspannende energie. Luister eens naar muziek of mediteer eens met de ogen dicht. Ook gewoon lekker zitten in de natuur met de ogen dicht ontspant al zo mooi.

 

Yoga Ontspanning Deventer, het geheim

Ontspanningsoefening

Als grapje, met waarheid, vertel ik altijd dat een ontspanning van 15 minuten net zo krachtig is als 1.5 uur slaap. Tijdens de ontspanning krijgt het lichaam en de geest weer een control alt delete, oftewel een herstart! De ontspanning is diep omdat je wel bewust aanwezig bent en niet slaapt tijdens de ontspanning. Trakteer jezelf eens op een diepe ontspanning. We ontspannen met muziek, een visualisatie, het aanspannen en ontspannen van spieren en door niets te doen en alleen maar te ZIJN.

wat doet yoga

Ontspannen en een spiritueel leven

Het woord spiritueel is voor veel mensen nog een beetje een woord met weerstanden of een zweverig woord. Maar wanneer je spiritueel bewust wordt dan ligt de nadruk op de persoonlijke innerlijke ervaring. Bij spiritueel ontspannen kom je vaak ook in contact met spirituele thema’s zoals mantra’s, mudra’s, reiki, meditatie enz. Wij hebben een materieel leven maar ook een spiritueel leven. Welke spiritualiteit past er in jouw leven? Veel stress ontstaat omdat de balans er niet is in het dagelijks leven.

Wat doet yoga in het water

Aarden is misschien ook nieuw voor je? Maar alle dure gebouwen als molens en  kerken moeten geaard zijn in Nederland maar mensen mogen ongeaard rondlopen. In water kun je goed je spanningen loslaten. Trakteer jezelf eens wat meer op een saunatje of even wat baantjes zwemmen. Er is zelfs al wateryoga om te ontspannen. Bij wateryoga doen we staande oefeningen en ervaren we de ontspanning drijvend.