waarom yoga

Waarom yoga en bij wie yogalessen volgen

Waarom yoga goed is voor het lichaam

Waarom yoga goed is voor het lijf, dat wordt mij vaak gevraagd. Bij rekken we veel verkrampte spieren, de spieren kunnen dan ontspannen. Ook voelen de het lichaam een uur. Alleen al die aandacht voor jezelf doet het lichaam goed. Bij bewust ademhalen komt er meer zuurstof in het lichaam. Je leert door yoga de grenzen van het lichaam beter kennen.

Een yogales werkt door op lichaam en geest

Bij yoga concentreren we ons op het voelen, daarom ontspant het denken. Patanjali, degene die heel lang geleden al wat over yoga schreef zei “yoga legt de wervelingen van de geest stil”. In mijn yogacarrière heb ik maar 1 iemand gehad die zei dat ze kon denken en voelen tegelijk. Wanneer je voelt wordt denken moeilijk. Waarom yoga yoga holistisch is, dat voel je al in de eerste yogales.

Waarom yoga goed is voor de natuur

Dit klinkt misschien wat zweverig. Maar in een yogales kom je dichter bij LIEFDE. Het hartchakra verbindt. Liefde is verbonden met empathie. Wanneer je voelt dat wij mensen 1 zijn met alles wat leeft, ga je vanzelf anders om met alles wat leeft.

Waarom het yogagevoel goed is voor je relatie

Gevoelens en voelen zijn nog een beetje een taboe. Maar in een yogales  kom je dichter bij je gevoelens. Je kunt je gevoelens gemakkelijker delen en je gevoelens laten zien. Ook werkt de yogaenergie door op je libido. Er zijn veel yogaoefeningen voor het bekken en de energie gaat daar meer stromen. Er is zelfs een relatieyoga, de tantrayoga.

Waarom yogalessen bij Deventer yoga

Yogaberry verzorgt al meer dan 35 jaar yogalessen in Deventer en omgeving. Je kunt gratis een yogales volgen in Deventer, Terwolde, Epse, Colmschate en Twello. Berry werkt met yogathema’s. Elke week ontvang je per mail de theorie die bij de yogales hoort.