Waarom mannenyoga ?

Waarom mannenyoga Deventer

Yin en Yang

Waarom mannenyoga Deventer, wanneer je als man denkt aan yoga, dan denk je misschien aan  dames in moderne strakke yogaoutfits. Je ziet nog steeds veel dat mannen in de mannensporten zitten, zoals voetbal, vechtsporten enz. In India, waar ik vaak naar toe ga voor de bijscholingen daar zijn zijn het de mannen die aan yoga doen! Mannen yoga Deventer is yoga speciaal voor mannen en is meer dan alleen een yogales zonder vrouwen.

Waarom mannenyoga? Kun je je mannelijke energie kwijt?

Als yogadocent en man weet ik als geen ander hoe mannenyoga je dagelijks leven positief kan veranderen. Maar ook hoe je als man door kracht en inspanning ook een gevoelige en kwetsbare kant van jezelf kunt ontdekken. Als man ontdek je dat de sterke kant in je completer wordt wanneer je de kant van yoga: loslaten, voelen, er aan toe voegt. Met yogahoudingen (asana’s) meditatie en ademhalingsoefeningen  ervaren we als man beter spanning en  ontspanning. We gaan van activiteit naar krachtige rust. Omdat mannen fysiek krachtiger zijn dan vrouwen is de keuze van asana’s (yogahoudingen) anders en ligt het accent meer op kracht en inspanning. Voor vrouwen is het gemakkelijker via ontspanning in die stilte te komen. Mannenyoga Deventer kent een holistische aanpak.

mannen yoga Deventer

Mannen hebben meestal  lichamelijke inspanning nodig om tot ontspanning te komen.  Ik kan je helpen met yoga hierin balans te vinden en evenwichtiger te worden met de mannenyoga. Wanneer je al een sport beoefent, zoals voetbal of hardlopen, is yoga een mooie aanvulling hierop. Veel mannen vinden het fijn om naast hun “normale sport” een yogales te volgen en te ontspannen. Doordat je lichaam leniger en sterker wordt met yoga, heb je minder kans op blessures tijdens het sporten. Yoga maakt niet alleen je spieren soepeler en sterker, maar zorgt er ook voor dat je lichaamshouding beter wordt.

Waarom mannenyoga? Geen prestatie

Bij yoga gaat het helemaal niet om prestaties, er is geen competitiedrang en je doet datgene waar je zelf toe in staat bent. We leven momenteel in een tijd waarin er van alles van ons verwacht wordt! Je werkgever, kinderen, partner etc.. vragen veel energie en tijd. Misschien wordt er soms zelfs teveel gevraagd van je en dan wordt je geleefd in plaats van dat jij leeft! Bij mannenyoga Deventer tank je energie bij omdat je daar even dicht bij jezelf komt. Wanneer je als man moeilijk je grenzen aan kunt geven, kan het zijn dat je gestrest raakt, slecht gaat slapen en niet meer kunt ontspannen. Ik kan je door middel van yoga en meditatie leren bewuster met jezelf om te gaan. Door je aandacht meer naar binnen te richten zul je anders tegen druk en veranderingen in je omgeving gaan kijken.

Ik geef je, als man, een gratis  mannenyoga proefles!

Waarom mannen yoga Deventer
mannen blijven in balans door mannenyoga

Trakteer jezelf  eens keer op mannenyoga  en ervaar met een gratis proefles bij mannenyoga Deventer en voel wat het voor jou kan betekenen. Welkom bij mij op de yogamat in Deventer en omgeving! De mannen meditatie yogales op de donderdag is ook heel geschikt voor mannen. Mannenyoga Deventer is al meer dan 35 jaar een begrip in Deventer. Waarom mannenyoga is na het lezen van dit blog vast geen vraag meer voor jou.

YOGA

P.S. Heb je als vrouw deze tekst gelezen en weet je een man (misschien wel je eigen man?) die wel een yogales kan gebruiken…

De Deventer Yoga is de vraagbaak in Deventer

Je kunt altijd een mail sturen naar de Deventer yoga en je ontvangt gratis advies. De 40 jaar yogaervaring deel ik graag met je.