Hatha yoga

Waarom Hatha Yoga ?

 

Hatha yoga is hier in Europa de klassieke vorm van yoga. Bij deze vorm van yoga zit een evenwicht tussen inspanning en ontspanning.

De yoga oefeningen in een yogales zijn bijna altijd voor iedereen geschikt. Bovendien kunnen de yogaoefeningen naar je eigen capaciteit en behoeftes worden gedaan. In elke yogales zit de ontspannende buikademhaling, een stukje meditatie, yogaontspanning en een ontspannende visualisatie.

Lees meer..

Kom bij mij binnenkort op de yogamat voor een gratis hatha yoga.

Kijk ook eens naar hathayogaasana of naar hathayoga

Hatha Yoga door Yoga Berry

Berry Steenbruggen begon zijn loopbaan bij een computerfabrikant. Hoewel het werk daar prima was, ontdekte Berry dat hij er niet gelukkig van werd. De keuze was dan ook om een andere weg in te slaan. Ook kreeg hij door stress last van lichamelijke klachten zoals hyperventilatie en zocht naar oefeningen om te kunnen ontspannen. Zo kwam Berry in contact met de yogawereld en de Hathayoga, hij ontdekte ook dat deze wereld meer inhield dan alleen maar oefeningen. Hij begon met het volgen van yogalessen en kwam erachter dat hoe meer hij die volgde, hoe beter hij zich ging voelen. Berry vond verdieping in yoga door onder andere meditatie, kennis over mudra’s, mantra’s en de chakra energie. De Hatha Yoga verdieping kwam door de Raja yoga. Langzaam werd yoga niet alleen een onderdeel van zijn dagelijks leven maar ook een manier van leven. Zijn Hatha Yoga inspiratie vindt hij nog steeds in India.